BiHCrna hronikaHercegovinaJablanicaKonjicPROMOSvijetVijesti

Potraga za nestalom Tanjom Varajić – Ko je djevojka sa video snimka iz Konjica?

Konjic, 2. oktobar 2024. godine – Portal novikonjic.ba jučer je obavijestio čitatelje o nestaloj djevojci Tanji Varajić iz Doboja za koju se pojavila nova informacija da je viđena u Konjicu.

Grupa sarajevskih planinara 21. septembra 2024. godine dovezla je kombijem nepoznatu djevojku koja je stopirala iz Dive Grabovica do Gazprom pumpe u Konjicu. Planinari su roditeljima ukazali, da postoji ogromna mogućnost da se radi o nestaloj Tanji Varajić.

Tanja Varajic

Večeras se po prvi put objavljuje video snimak sa nadzornih kamera koji prikazuje djevojku sličnu njenom izgledu, te se mole čitatelji i čitateljice da pogledaju ovaj snimak.

Na snimku se vidi nepoznata djevojka koja izlazi van kruga Gazprom pumpe, hoda pješice desnom stranom ulice, prolazi pokraj Tepih centra Sultan u Koloniji i upućuje se gornjom ulicom prema naselju Varda, gdje joj se gubi svaki trag.

Ko je djevojka sa video snimka iz Konjica?

Ukoliko ste 21. septembra 2024. godine vidjeli, sreli ili na bilo koji način pomogli ovoj djevojci sa snimka, ili prepoznajete o kome se radi, potrebno je javiti roditeljima ili policiji sve informacije o tome. Posebno se apeluje na vozače taksi službi, vozače kamiona, autobusa i sve druge učesnike u saobraćaju koji su mogli pružiti pomoć ili uslugu ovoj djevojci, bilo da su je dovezli na području Konjica ili prema Sarajevu ili Mostaru.

Historijat nestanka

Kanadska državljanka, Tanje Varajić /24/ nestala je, 4. jula 2023. godine. Unatoč intenzivnoj potrazi, njezin trag se gubi. Porodica nestale nudi veliku novčanu nagradu za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do njenog pronalaska. Potraga za Tanjom još uvijek nije dala rezultate, a u cilju njenog pronalaska rodbina i poznanici osnovali su Facebook grupu “Traži se Tanja Varajić”.

Tanja Varajić je sitnije građe, visine oko 163 cm, težine oko 54 kg, smeđa-svjetlija kosa i plave oči. Govori slabije bhs jezik sa naglaskom.

Portal novikonjic.ba uključio se akciju rasvjetljavanja nove informacije, da se nestala djevojka Tanja Varajić – možda nalazi u Konjicu – te pozivamo građane da svi zajedno pomognemo u lociranju i spašavanju mlade Kanađanke. Posebno se pozivaju građani koji iznajmljuju smještaj (javno ili privatno) u gradu Konjicu, Boračkom jezeru, Jablaničkom jezeru i slično, da obrate pažnju na svoje najmoprimce i da svaku interesantnu informaciju prijave porodici ili POLICIJI na broj 122.

Kontakt brojevi telefona porodice Varajić: Mob. ili Viber:  +387 66 306 321,   +387 65 625 575,  +1 604 722 98 46. Email: varajic@protonmail.com 

ili na broj policije 122.

Također, sve informacije možete poslati i na e-mail portala: novikonjic@gmail.com ili u pp facebook stranice portala novikonjic.ba.

VEZANA VIJEST:

Slični članci

Back to top button