BiHHercegovinaSportVijesti

Određene sudije za utakmice 10. kola Premijer lige BiH

Deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi nam niz zanimljivih susreta, a sa njima dolaze i ključni ljudi – sudije koje će biti odgovorne za sprovođenje pravde na terenu.

U nastavku donosimo pregled sudijskih ekipa za predstojeće mečeve.

Utakmica između FK Borac i FK Željezničar, koja će se igrati 7. oktobra u Banjaluci s početkom u 18:00 sati, povjerena je sudiji Mirzi Kazlagiću iz Cazina. Pomoćnici na ovoj utakmici biće Hasan Nanić iz Bužima i Aleksandar Smiljanić iz Banja Luke. Delegat susreta je Nenad Mejakić iz Prijedora, dok je posmatrač suđenja Niko Lacić iz Orašja. VAR sistem na ovoj utakmici kontroliše Danijel Perić iz Bijeljine, a njegov AVAR  je Damir Lazić iz Brčkog.

Drugi derbi kola odigraće se između FK Sarajevo i FK Velež, 7. oktobra u 21:00 na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu. Pravdu na ovom meču dijeliće Ermin Sivac iz Zenice, a njemu će asistirati Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Ivo Maglica iz Livna. Delegat utakmice je Mirko Milošević iz Zvornika, dok je za procjenu suđenja zadužen Husein Terzić iz Travnika. VAR sistem će nadgledati Haris Halkić iz Sanskog Mosta, a njegov AVAR  biće Senad Ibrišimbegović iz Travnika.

Susret između HŠK Zrinjski i FK Igman, koji će se igrati u Mostaru 5. oktobra s početkom u 20:45 sati, vodiće Mario Pejić iz Gruda, dok su njegovi pomoćnici Sreten Udovičić iz Prijedora i Marko Zelenika iz Mostara. Delegat utakmice je Blaženko Dodig iz Ljubuškog, a posmatrač suđenja biće Admir Šehović iz Sarajeva. VAR će biti u rukama Admira Musića iz Sarajeva, dok će AVAR  biti Dražen Marić iz Bijeljine.

Utakmica između FK Radnik i FK Sloga Doboj, koja se igra 5. oktobra u 16:00 sati u Bijeljini, biće povjerena sudiji Milošu Gigoviću iz Gradiške. Pomoćnici na ovom meču biće Moamer Čaušević iz Sarajeva i Nebojša Žugić iz Banje Luke. Delegat utakmice je Fahrudin Sinanović iz Kalesije, a posmatrač suđenja biće Vedran Zovko iz Mostara. VAR kontrolu vodi Josip Martinović iz Čapljine, a AVAR  je Dženan Milić iz Sarajeva.

Susret u kojem se sastaju NK GOŠK i FK Sloboda, 5. oktobra u Gabeli, s početkom u 13:30, sudiće Benjamin Deljković iz Sarajeva. Asistenti su Mirza Čehaja iz Goražda i Marijan Ćosić iz Širokog Brijega. Delegat susreta biće Vahidin Lušija iz Busovače, dok će za ocjenu suđenja biti zadužen Željko Marić iz Doboja. VAR sistem na ovoj utakmici nadgleda Antonio Tomić iz Kreševa, a AVAR  je Davor Beljo iz Mostara.

Posljednji meč koji najavljujemo za ovo kolo odigraće se između HŠK Posušje i NK Široki Brijeg, 4. oktobra u 18:00 sati. Ovu utakmicu sudiće Armin Kukić iz Bugojna, dok su njegovi asistenti Arnel Novalić iz Doboja Istok i Goran Ilinčić iz Prijedora. Delegat susreta je Berin Pilav iz Sarajeva, a posmatrač suđenja biće Ognjen Valjić iz Banja Luke. VAR kontrolu vrši Darko Gedžić iz Brčkog, a AVAR će biti Amer Macić iz Mostara.

Deseto kolo WWin Premijer lige BiH obećava uzbudljive utakmice i mnogo akcije na terenu, a sve oči biće uprte u suce i VAR sistem koji će biti ključni u održavanju regularnosti ovih susreta.

Svi mečevi su u direktnom TV prenosu na kanalu Arena 1 Premium.

Deseto kolo WWin lige BiH:

Petak, 4. oktobar:

18:00 Posušje – Široki Brijeg

Subota, 5. oktobar:

13:30 GOŠK – Sloboda

16:00 Radnik – Sloga

20:45 Zrinjski – Igman

Ponedjeljak, 7. oktobar:

18:00 Borac – Željezničar

21:00 Sarajevo – Velež

Slični članci

Back to top button