BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicPROMOSvijetVijesti

VAŽNA OBAVIJEST: Potraga za nestalom Tanjom Varajić – apel građanima Konjica!

Konjic, 1. oktobar 2024. godine – Na području Doboja, prije gotovo godinu dana, tačnije u ranim jutarnjim satima 4. jula 2023. godine nestala je 24-godišnja kanadska državljanka Tanja Varajić. Unatoč intenzivnoj potrazi, njezin trag se gubi. Porodica nestale nudi veliku novčanu nagradu za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do njezina pronalaska.

Potraga za Tanjom još uvijek nije dala rezultate, a u cilju njenog pronalaska i otkrivanja misterije nestanka rodbina i poznanici napravili su Facebook grupu “Traži se Tanja Varajić”.

Tanja Varajić je sitnije građe, visine oko 163 cm, težine oko 54 kg, smeđa-svjetlija kosa i plavih očiju. Govori slabije bhs jezik sa naglaskom.

Tanja je viđena u Konjicu? Kod koga je noćila?

Redakciju portala novikonjic.ba posjetio je danas Dejan Varajić, otac nestale djevojke sa članovima porodice te u razgovoru istakao, da prema najnovijim saznanjima, postoje indicije kako se njegova kćerka Tanja nalazi u Konjicu i da se, ili krije ili je neko krije negdje na području Konjica.

Otac je razgovarao sa grupom sarajevskih planinara koji su 21. septembra 2024. godine povezli nepoznatu djevojku od Dive Grabovica do Konjica gdje je ista izašla oko 18:00 ili 19:00 sati na Gazprom pumpi, a zatim se udaljila ulicom prolazeći pored tepih centra Sultan u Koloniji te se uputila ka naselju Varda ili Stari Grad, gdje joj se gubi svaki trag. Prije izlaska iz kombija kazala je na engleskom jeziku planinarima da želi uzeti smještaj u Konjicu.

Porodica nestale moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju o Tanjinom boravištu u Konjicu da se jave roditeljima ili u najbližu policijsku stanicu. Svaki podatak, ma kako beznačajan se činio, može biti od ključne važnosti.

“Ona je morala tu noć, 21. septembra 2024. godine noćiti kod nekoga u Konjicu. Tanja ima problema sa depresijom. Sumnjamo i da je pod uticajem drugih osoba. Molimo sve čitatelje da nam pomognu da dođemo do bilo kakvih informacija o njoj. Apeliramo na sve građane Konjica da podjele ovu informaciju i pomognu u pronalasku naše voljene kćeri.” – kazao je neutješni otac Dejan Varajić.

Potraga za Tanjom Varajić je aktivna i od strane INTERPOL-a i EUROPOL-a, a u slučaj su uključeni i istražitelji Federalne uprave policije.

Kontakt brojevi telefona porodice Varajić: Mob. ili Viber:  +387 66 306 321,   +387 65 625 575,  +1 604 722 98 46. Email: varajic@protonmail.com 

ili na broj policije 122.

Također, sve informacije možete poslati i na e-mail portala: novikonjic@gmail.com ili u pp facebook stranice portala novikonjic.ba.

Slični članci

Back to top button