BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Herić iz Igmana najbolji igrač 9. kola Premijer lige BiH

U 9. kolu Premijer WWin lige Bosne i Hercegovine odigrane su odlične utakmice koje su donijele spektakularne partije i uzbudljive trenutke na terenu. Ova runda donijela je brojne uzbuđenja i kvalitetne nastupe igrača, a redakcija Sport Centra odlučila je istaknuti najbolje.

Najbolji igrač kola je Elvedin Herić, koji je svojim briljantnim nastupom pomogao svom timu postizanjem dva gola u pobjedi protiv GOŠK-a. Njegova izvedba bila je ključna za osvajanje tri boda. Pored Herića i Edin Šehić iz Igmana je timu 9. kola Premijer lige BiH.

Također, trener kola je Mario Ivanković, koji je sa svojom ekipom Zrinjski slavio u derbiju Mostara protiv Veleža. Njegova strategija i vođenje tima doprinijeli su ovom značajnom trijumfu.

Giorgi Guliashvili (Sarajevo)

Gruzijac briljira u dresu Bordo tima. Na Pecari je postigao dva pogotka u remiju Sarajeva i Širokog Brijega od 3:3. Sada je Guliashvili prvi strijela lige sa osam postignutih golova. Statistika pokazuje da je u osam okršaja isto toliko puta zatresao mrežu suparnika. Bez dvojbe, prvo ime tima sa Koševa u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nezaustavljiv je u prodorima, sjajan iz slobodnih udaraca, a nepogrešiv sa jedanaest metara. Prva violina Zorana Zekića, ali vjerovatno i Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Nardin Mulahusjenović (Zrinjski)

Igra u sjajnoj formi. U posljednja tri kola, postigao je tri pogotka. Pogađao je mreže Željezničara, Širokog Brijega i Veleža. U ovom kolu riješio je mostarski derbi kada je matirao Hadžikića u 31. minuti. Mulahusejnović je odličan u zračnim dvobojima gdje ,zbog visine, pravi probleme protivničkoj odbrani. U dresu ”Plemića” vratio je stari sjaj i svi su puni hvale za njegove igre. U nastavku prvenstva bit će glavna uzdanica Mostaraca. Iako su mnogi sumnjali da će uspješno zamijeniti Nemanju Bilbiju, Nardin ih je demantovao.

Filip Dangubić (Željezničar)

U ovom kolu donio je pobjedu Plavima sa Grbavice. Pogodio je mrežu Posušja u 55. minuti. Tada je glavom matirao golmana gostiju Galića. Ispostavilo se da je to bio ključni trenutak utakmice. Dakako, Filip je šansu u napadu dobio zbog odsustva Sulejmana Krpića koji je pauzirao zbog kartona. Jasno je da je Željezničaru donio kompletan plijen i zaslužuje ”palac gore”.

Elvedin Herić ( Igman)

Igman iz Konjica nastavio je sjajan pobjednički niz savladavši ekipu GOŠK-a na domaćem terenu, ostvarivši četvrtu uzastopnu pobjedu. Glavni junak utakmice bio je Herić, koji je postigao dva fantastična pogotka. Prvi pogodak došao je već u 10. minuti, kada je Herić doveo Igman u vodstvo od 1:0. Njegova sjajna forma nastavila se i u 23. minuti, kada je postigao svoj drugi gol na utakmici, a ujedno i treći u sezoni.

Mato Stanić ( Široki Brijeg )

Posljednja utakmica WWin lige Bosne i Hercegovine donijela je uzbudljivih devedeset i kusur minuta ispunjenih golovima i kontroverznim trenucima. Susret je obilježen sa šest postignutih pogodaka, dva poništena gola te dva dosuđena penala. Svoj prvi gol u novoj sezoni postigao je dvadesetšestogodišnji veznjak Stanić, koji je doveo svoj tim u vodstvo u 12. minuti preciznim udarcem sa jedanaest metara.

Toni Jović ( Sloga Meridian )

Sloga iz Doboja ostvarila je uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Tuzli, savladavši Slobodu rezultatom 3:0. Ovaj trijumf dolazi nakon dva uzastopna poraza, čime su Dobojlije prekinule negativan niz i deklasirale domaćina. Junak utakmice bio je tridesetdvogodišnji ofanzivac Jović, koji je postigao dva pogotka na meču.

Sebastian Herera (Borac)

U utakmici između Borca i Radnika, lijevi bek Borca, Herera, odigrao je izvanrednu partiju. Njegov doprinos bio je ključan u osiguravanju punog plijena za ekipu, a posebno se istaknuo postizanjem jednog gola. Hererina igra na lijevoj strani terena bila je odlučujuća, jer je konstantno prijetio protivničkoj odbrani i doprinio ofanzivnim akcijama svog tima.

Milan Milanović (Sloga Meridan)

Milanović iz Sloge briljirao je na poziciji stopera u utakmici protiv Slobode, gdje je njegova ekipa ostvarila uvjerljivu pobjedu od 3:0. Milanovićeva čvrsta odbrana i sposobnost čitanja igre omogućile su Slogi da zadrži čist račun, dok je njegov doprinos u ofanzivi takođe bio značajan.

Ilija Mašić (HŠK Zrinjski)

Mašić, igrajući na poziciji stopera, imao je sjajnu partiju u derbiju protiv Veleža. Njegova čvrsta odbrana i liderstvo na terenu pomogla su njegovom timu da osvoji sva tri boda, a Mašićeva sposobnost da zaustavi protivničke napade bila je ključna za uspjeh.

Edin Šehić (Igman Konjic)

Šehić iz Igmana također se istakao, odigravši izvanrednu utakmicu i sudjelovao u svim akcijama kod golova Igmana. Njegova važna uloga u napadu doprinijela je pobjedi Igmana nad GOŠK-om, a njegov tim može zahvaliti Šehiću na odličnom izvođenju.

Vedad Muftić (FK Željezničar)

Golman Muftić imao je sjajnu partiju s brojnim odličnim odbranama, koje su pomogle njegovom timu da sačuva tri boda protiv Posušja. Njegova prisutnost na golu bila je ključna u trenucima pritiska, a Muftićeva hrabrost i odlučnost u odbranama osigurale su važnu pobjedu za njegov tim.

Slični članci

Back to top button