BiHHercegovinaSportVijesti

Prve informacije govore da povreda Mirsada Ramića nije ozbiljna – Sutra će se znati detalji

FK Igman jučer je slavio četvrtu vezanu pobjedu, no navijače kluba iz Konjica zabrinula je situacija oko povrede Mirsada Ramića. Kako SportSport nezvanično saznaje, povreda ne bi trebala da bude ozbiljnije prirode.

U okviru 9. kola WWin lige Bosne i Hercegovine FK Igman iz Konjica jučer je na domaćem terenu rezultatom 3:2 slavio protiv GOŠK-a. 

Bila je to nakon remija protiv Veleža četvrta vezana pobjeda za Igman i ovaj tim je trenutno s 13 bodova na šestom mjestu prvenstvene tabele.

No, radost zbog nove pobjede, navijačima Igmana malo je pokvarila i zabrinutost oko stanja Mirsada Ramića, ključnog igrača Igmana posljednjih sezona.

Sjajni napadač tima iz Konjica pred kraj prvog poluvremena utakmice protiv GOŠK-a morao je izaći iz igre, a umjesto njega je ušao Tallo koji je kasnije donio pobjedu Igmanu.

Razlog izlaska Mirsada Ramića bila je povreda. Kako SportSport nezvanično saznaje, Ramić je osjetio bol u zadnjoj loži i zbog toga je morao ranije završiti utakmicu.

Kako saznajemo, također nezvanično, Ramić se osjeća dobro i povreda ne bi trebala da bude ozbiljnije prirode i pauza će, ako je bude, biti kratka.

Konkretne informacije i pravo stanje će se znati sutra nakon što napadač Igmana odradi potrebne medicinske preglede.

Podsjetimo, Mirsad Ramić je dvije godine u nizu najbolji strijelac ekipe Igmana i jedan je od najzaslužnijih što je ovaj tim prošle dvije sezone sačuvao mjesto u elitnom rangu bh. fudbala.

Prošle sezone je postigao ukupno devet pogodaka, od kojih su pogoci za pobjedu protiv Tuzla Cityja od 2:1 u 29. kolu i u remiju 2:2 protiv Zvijezde 09 bili jedni od ključnih za ostanak Igmana u ligi.

Sezonu prije toga, na 27 nastupa je postigao čak 19 golova i bio drugi strijelac lige iza tada nedodirljivog Nemanje Bilbije.

Ove sezone je do sada na osam nastupa postigao jedan pogodak, a ima i jednu asistenciju. 

Za Igman sada slijedi serija težih utakmica. U 10. kolu će ovaj tim, prije odlaska na reprezentativnu pauzu, gostovati kod Zrinjskog.

Slijede zatim domaće utakmice protiv Sarajeva i Posušja, dok će novembar mjesec otvoriti gostovanjem kod Borca u Banjoj Luci.

Svakako da Mirsad Ramić nema pravo nastupa protiv Zrinjskog zbog trećeg žutog kartona, no trebao bi biti spreman za nastavak sezone poslije reprezentativne pauze. 

Slični članci

Back to top button