BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaMagazinPoljoprivredaVijesti

Uskoro u našem gradu Festival hrane “Konjic food fest”

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic uz pokroviteljstvo Grada Konjica 3. 10. 2024. g. u Poslovno-sportskom centru “Partizanovo” organizuje Festival hrane “Konjic Food Fest“.
Bit će ovo prilika da se na pravi način kroz kulinarsko takmičenje i
degustaciju predstavi raznovrsna gastro ponuda koja nastaje trudom i radom vrijednih Konjičana koji baštine tradiciju pripreme hrane na ovom prostoru.
Predstavljajući trud Konjičana koji se bave kulinarstvom, mladih kuhara koji se obrazuju u Srednjoj školi Konjic, poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, ugostitelja i građana, namjera je okupiti na jednom mjestu sve one koji čine okosnicu domaćih snaga koje obezbjeđuju uslove za zdraviji život građana Konjica i Bosne i Hercegovine.
“Konjic Food Fest” godinama okuplja udruženja žena iz Konjica i Bosne i Hercegovine, predstavljajući bogatstvo koje stvaraju ručno, izrađujući raznovrsne predmete, posuđe, ukrase…
Festival hrane omogućit će svim posjetiocima da okuse Konjic kroz bogatu ponudu slanih i slatkih jela, prerađevina, te čajanku i kestanijadu.
Pozivamo sve da posjete “Konjic Food Fest” i upoznaju se sa bogatstvom koje ovo podneblje ima, navedeno je u obavijesti udruženja.

Slični članci

Back to top button