BiHHercegovinaSportVijesti

Određene sudije za utakmice 8. kola Premijer lige BiH, koje se igra u utorak i srijedu

Određene su sudije za utakmice osmog kola Premijer WWin lige Bosne i Hercegovine, koje se igraju sutra i prekosutra.

U Doboju, utakmicu FK Sloga Doboj i FK Igman 25. septembra sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke. Prvi pomoćnik će biti Enes Đozić iz Sarajeva, a drugi Nebojša Žugić, također iz Banja Luke. Posmatrač suđenja bit će Ermin Halilagić, dok će VAR sudija biti Danijel Perić iz Bijeljine.

Utakmica između FK Radnik i FK Sloboda, koja se igra 24. septembra u Bijeljini, bit će povjerena Mateu Musi iz Čitluka. Njegovi asistenti biće Edin Redžović iz Sarajeva i Marko Zelenika iz Mostara, dok će posmatrač suđenja biti Rusmir Mrković iz Sarajeva. VAR sudija biće Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

U Gabeli, 24. septembra će biti odigrana utakmica između NK GOŠK i FK Velež, a sudit će je Amin Efendić iz Sarajeva. Njegovi pomoćnici će biti Dejan Stjepanović iz Banja Luke i Marijan Ćosić iz Širokog Brijega, dok će Danko Ćavar biti posmatrač suđenja. VAR sudija biće Mirza Kazlagić iz Cazina.

Hercegovački derbi između HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg, 24. septembra, sudit će Antoni Bandić iz Gruda. Njegovi asistenti biće Josip Ćolić iz Kupresa i Perica Maskaljević iz Orašja. Posmatrač suđenja biće Slavko Zovkić iz Orašja, dok će Antonio Tomić iz Kreševa biti VAR sudija.

U Sarajevu, veliki derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar, zakazan za 25. septembar, sudit će Admir Musić iz Sarajeva. Asistenti su Amir Kadić i Emir Zahiragić, oba iz Sarajeva. Emir Alečković će biti posmatrač suđenja, dok će Nihad Ljajić iz Sarajeva preuzeti VAR odgovornosti.

Na utakmici između HŠK Posušje i FK Borac, 25. septembra, Miloš Gigović iz Gradiške bit će glavni arbitar. Sreten Udovičić iz Gradiške i Davor Maksimović iz Doboja bit će pomoćnici. Posmatrač suđenja će biti Danijel Pajić iz Bijeljine, a VAR sudija biće Haris Halkić iz Sanskog Mosta.

Slični članci

Back to top button