Crna hronikaDruštvoKonjicVijesti

Konjic: Mirna sedmica uz manje incidenata

Konjic, 23. septembra 2024. Prema izvještaju Policijske uprave Konjic, protekla sedmica, od 16. do 23. septembra, obilježena je općenito povoljnom sigurnosnom situacijom.

Kriminalitet: U ovom periodu evidentirano je 13 krivičnih djela, većinom na području Konjica. Od toga u Jablanici su evidentirana 2 krivična djela.

Saobraćaj: Na području Policijske uprave Konjic dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima su, nažalost, neke osobe zadobile povrede. Najveći broj nezgoda zabilježen je na području Konjica (6 nezgoda; 3 osobe povrijeđene) i Jablanice (2 nezgode; 3 osobe lakše povrijeđene, jedna teže). U Prozor-Rami zabilježena je 1 saobraćajna nezgoda.

Javni red i mir: U dva navrata, na području Konjica, došlo je do narušavanja javnog reda i mira.

Ukupno gledano, protekla sedmica je protekla relativno mirno, uz manji broj incidenata. Policija PU Konjic nastavlja sa intenzivnim aktivnostima na održavanju javnog reda i mira te sprječavanju kriminalnih aktivnosti.

Za pregledniji sedmični izvještaj, ukoliko je dostupno, poželjno bi bilo javnost informisati i o sljedećem: Vrsta i priroda krivičnih djela (krađe, tuče, itd.); Uzroci saobraćajnih nezgoda (ukazivanje na potencijalne probleme u saobraćaju i potrebu za poboljšanjem sigurnosti); te mjere koje policija poduzima (kratak osvrt na aktivnosti policije u borbi protiv kriminala i održavanju javnog reda i mira).

Slični članci

Back to top button