BiHHercegovinaSportVijesti

Musemić i Maksimović odabrali početne postave za prvi meč 7. kola Premijer lige BiH

Prva utakmica sedmog kola Premijer WWin lige BiH igra se danas u Konjicu između Igmana i Slobode, s početkom u 16:00 sati.

Igman ulazi u meč nakon prve pobjede u sezoni, koju su ostvarili protiv Radnika u Bijeljini, nanijevši domaćinu drugi uzastopni poraz. Junak utakmice bio je dvadesetjednogodišnji Edis Buturović, koji je postigao jedini gol.

Sloboda je prošlo kolo odigrala neriješeno s Veležom na Tušnju, a utakmicu su obilježile velike greške sudija. Jedini gol za Tuzlake postigao je Janketić u sudijskoj nadoknadi.

Treneri Husref Musemić i Marko Maksimović odabrali su početne postave za današnji duel.

FK IGMAN: Ćeman, Velić, Drljević, K. Hebibović, A. Hebibović, Đorić, Posinković, Nurković, Herić, Tallo Gadji, Ramić.

Na klupi su:

Ćosić, Nikolić, Bešagić, Denković, Aćimović, Bekić, Duranović, Hrustanović, Mraković, Mešić, Bajrić.

FK SLOBODA: Trako, Mekić, Osmanković, Hadžanović, Hrvanović, Čajić, Hadžibeganović, Janketić, Cvijanović, Šero, Bratovčić.

Na klupi su:

Muminović, Hasanbegović, Ignjatović, Husejinović, Dervišagić, Kurtalić, Komiya, Dubačkić, Jovašević, Delimeđac, Žlibanović. 

Mirza Kazlagić je glavni arbitar meča Igman – Sloboda. Pomoćne sudije ove utakmice će biti Hasan Nanić i Mirza Čehaja. Uloga četvrtog sudije je pripala Ernisu Džemidžiću, Admir Musić će biti VAR arbitar, dok će Senad Ibrišimbegović obavljati ulogu AVAR sudije.

Slični članci

Back to top button