BiHHercegovinaSportVijesti

Određene sudije za utakmice sedmog kola Premijer lige BiH

Određene su sudije za utakmice sedmog kola Premijer WWin lige Bosne i Hercegovine.

Utakmice sedmog kola WWin lige Bosne i Hercegovine igraju se u petak i subotu.

Mirza Kazlagić je glavni arbitar meča Igman – Sloboda. Pomoćne sudije ove utakmice će biti Hasan Nanić i Mirza Čehaja. Uloga četvrtog sudije je pripala Ernisu Džemidžiću, Admir Musić će biti VAR arbitar, dok će Senad Ibrišimbegović obavljati ulogu AVAR sudije.

Najviše pažnje, svakako, privlače derbi susreti između Borca i Sarajeva te Željezničara i Zrinjskog.

Tako će utakmicu u Banjaluci suditi Frano Jelić, a pomagat će mu Jure Musa i Damir Lazić. Danijel Perić je četvrti sudija, a u VAR sobi će biti Miloš Gigović i Haris Halkić.

Pravdu na Grbavici će dijeliti Aleksandar Njegomirović. Pomoćnici će biti Arnel Novalić i Sreten Udovičić. Četvrti sudija je Mario Pejić, Ermin Sivac je VAR arbitar, a u VAR sobi će biti i Stefan Tešanović.

Dragan Todić će suditi Posušje – Radnik, uz asistenciju Dženana Milića i Gorana Ilinčića. Tamo će u VAR sobi biti Mateo Musa i Josip Martinović, a ulogu četvrtog sudije imat će Amin Efendić.

Antonio Tomić će biti na centru utakmice Široki Brijeg – GOŠK, a pomoćnici će mu biti Ivo Maglica i Perica Maskaljević. Četvrti arbitar će biti Armin Kukić. VAR soba čeka Antonija Bandića i Davora Belju.

Susret Veleža i Sloge sudit će Nihad Ljajić, zajedno sa pomoćnicima Amirom Kadićem i Vukosavom Slobodanom te četvrtim arbitrom Nemanjoom Aleksićem. Dražen Marić će biti VAR sudija, a AVAR Nebojša Žugić.

WWin liga BiH, sedmo kolo:

Petak 20. septembar:

16:00 Igman – Sloboda (Arena 1 Premium)

18:00 Velež – Sloga Meridian (Arena 1 Premium)

20:15 Široki Brijeg – GOŠK (Arena 1 Premium)

Subota 21. septembar:

16:00 Borac – Sarajevo (Arena 1 Premium)

18:30 Posušje – Radnik (Arena 1 Premium)

20:45 Željezničar – Zrinjski (Arena 1 Premium)

Slični članci

Back to top button