BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaVijesti

Mostar: Građani se sami organiziraju i love pedofile – javno im objavili imena i suočavanje

Samoorganizirana skupina građana Mostara već je određeno vrijeme aktivna na otkrivanju i javnom objavljivanju osoba za koje vjeruju da su pedofili.

Svoj rad objavljuju preko javnih grupa na društvenim mrežama, a imena osoba, njihova lica i profile na društvenim mrežama objavljuju bez cenzure.

Na jednoj od tih grupa koja je na Facebooku registrirana pod nazivom Organizacija – Panter iz Sarajeva, objavili su video u kojemu su prikazali suočavanje sa osobom za koju tvrde da je pedofil.

Naime, u videu su prikazali prepisku između ”djevojčice” i ove osobe kao i dogovoreni ”sastanak” u Mostaru na trgu Musala. Nakon što je ova osoba vidjela kako se radi o ”zasjedi”, sjela je u automobil i pokušala pobjeći vozeći se Bulevarom.

Građani su ga slijedili i na semaforu pokušali izvući iz automobila. Ovaj je uspio da ostane u svome automobilu, ubrzao i vozilom pobjegao preko trotoara. Građani navode kako je u bijegu oštetio pet automobila. Nisu ga uhvatili. Navode kako se skriva u Hrvatskoj. Nije nam poznato je li policija upoznata sa ovim slučajem niti sa postupanjima skupine građana.

Udruženje Panter inače je najviše angažirano na spašavanju napuštenih životinja, promicanju odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima, prevenciji zlostavljanja životinja i lobiranju za usvajanje zakona koji štite prava životinja. Osim na ovim stranicama, video je objavljen na još nekoliko stranica u Mostaru i preko privatnih profila građana. Postoji još nekoliko snimljenih ”akcija” samoorganiziranih građana koji tvrde kako posjeduju sve dokaze o inkriminiranim prepiskama i video snimke sa ovim osobama na svome Telegram kanalu.

bljesak.info

Slični članci

Back to top button