BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Pionirke ŽKK Konjic osvojile “Woman Konjic Cup”

U organizaciji Ženskog košarkaškog kluba Konjic proteklog vikenda završen je Tradicionalni turnir “Woman Konjic Cup“, koji smo po 13. put uspješno organizovali u Konjicu.

Nastupilo je šest ekipa u kadetskoj i četiri ekipe u pionirskoj kategoriji iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj okuplja najbolje ženske timove iz Bosne i Hercegovine i regiona, a obećava spektakularne mečeve, izvanredne trenutke i neviđen sportski duh.

U pionirskoj kategoriji prvo mjesto je pripalo košarkašicama ŽKK Konjic, drugoplasirana ekipa je Play Off iz Sarajeva, a trećeplasirana ekipa Star iz Fojnice.

Najbolja petorka sastavljena je od čak dvije košarkašice Konjica koje su se posebno istakle tokom mečeva, a to su Ajša Halilović i Lemana Šarić, a pored njih istakle su se još Ajna Muslić (KŽK Čelik), Uma Šukić (Play Off) i Zehra Klisura (KK Star).

Ajša Halilović (ŽKK Konjic) ponijela je i titulu najbolje košarkašice u pionirskoj kategoriji.

U kadetskoj kategoriji pobjednice su košarkašice Čelika iz Zenice, koje su u zanimljivoj finalnoj utakmici slavile protiv ekipe ŽKK Konjic, koja je završila kao drugoplasirana, dok je treće mjesto zauzela ekipa Play Off iz Sarajeva.

Dvije košarkašice Konjica izabrane su u najbolju petorku turnira, Naida Jahura i Hena Alić, a pored njih svoje mjesto u najboljoj petorci izborile su Ema Milak (Play Off), Emina Zukić (KŽK Čelik) i Lamija Talić (KŽK Čelik) koja je proglašena i za najbolju igračicu turnira u svojoj kategoriji.

Čestitamo ekipama i košarkašicama na osvojenim nagradama.

Slični članci

Back to top button