BiHHercegovinaJablanicaKonjicSportVijesti

Četiri igrača Igmana u timu kola Premijer lige BiH

Sjajna prezentacija i trijumf fudbalera Igmana prethodnog vikenda u Bijeljini rezultirao je da, prema izboru Arena Sport TV , svoje mjesto u timu kola pronađu čak četiri fudbalera Igmana, a to su Aldin Ćeman, Amir Velić, Luka Posinković i strijelac jedinog pogotka Edis Buturović.

Redakcija TV Arena Sport i kompanija WWin donose vam idealni tim šestog kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

GOLMAN: Aldin Ćeman (Igman)

ODBRANA: Josip Ćorluka (Zrinjski), Amir Velić (Igman), Branko Vrgoč (Posušje), Luka Posinković (Igman)

VEZNI RED: Edis Buturović (Igman), Dino Halilović (Velež), Amer Hiroš (Željezničar)

NAPAD: Matej Cvetanoski (Željezničar), Giorgi Guliashvili (Sarajevo), Dejan Vidić (Sloga)

Aldin Ćeman (Igman) imao je jedan od onih “svojih” dana na gostovanju u Bijeljini. Bio je prosto nesavladiv, čudesnim intervencijama sačuvao vlastitu mrežu u prvoj ovosezonskoj pobjedi Igmana (0:1).

Josip Ćorluka (Zrinjski) odlično je reagovao naklon izvrsnog dubinskog pasa, iskoristi grešku Caroline i pogodio za vodstvo Plemića u derbiju protiv Borca (1:1). Veoma dobro odradio i svoje defanzivne obaveze,

Amir Velić (Igman) pravovremenim reakcijama otklanjao je opasnosti iz šesnaesterca, pred naletima ofanzivaca Radnika. Pouzdan, siguran, pokretao i akcije igmana iz zadnje linije.

Branko Vrgoč (Posušje) vodio je veliku bitku sa napadačima Sarajeva, a zatim i sam odradio ono što je posao igrača iz napada – postigao gol. I to ne bilo kakav, zatresao je mrežu domaćina na Koševu u dubokoj nadoknadi, za veliki bod Posušaka (2:2).

Luka Posinković (Igman) ovog ljeta je postao član premijerligaša iz Konjica i brzo stekao status prvotimca. Protiv Radnika pokazao i zbog čega. Odlično pokriva svoju stranu, koristan u oba smjera.

Edis Buturović (Igman) junak je svog tima, najzaslužniji što s punim plijenom napušta Bijeljinu. Pred kraj meča pogodio mrežu Radnika, za konačnih 0:1. Generalno, jako dobra partija.

Dino Halilović (Velež) zamalo je donio pobjedu Rođenima u Tuzli. Pogodio za vodstvo Mostaraca na Tušnju protiv Slobode, koja je pogotkom Janketića u posljednjim trenucima utakmice izbjegla poraz.

Amer Hiroš (Željezničar) je ulaskom u drugom poluvremenu meča u Gabeli promijenio ritam igre Plavih. Dva puta strijelac, ali i pokretač akcije kod gola Krpića. Igrač kola.

Matej Cvetanoski (Željezničar), poput Hiroša, donio je neophodnu energiju i ideju sarajevskoj ekipi u Gabeli. Dvostruki asistent, bio je prodoran i opasan.

Giorgi Guliashvili (Sarajevo) se dodatno učvrstio na vrhu liste strijelaca WWIn lige BiH. Načeo mrežu Posušja, postigao svoj peti gol u isto toliko prvenstvenih susreta.

Dejan Vidić (Sloga) upisao je prvijenac u novoj sezoni. U pravi čas, za pobjedu Sloge nad Širokim Brijegom. Ukoliko se vrati na staze prijašnje forme, njegov trener Vlado Jagodić će imati mnogo razloga za zadovoljstvo.

Slični članci

Back to top button