BiHDruštvoHercegovinaSportVijesti

“Moja istina” film o karijeri i životu fudbalera i trenera Vahida Halilhodžića

Sarajevski novinar Sabahudin Baho Topalbećirević napravio je novi sportsko-dokumentarni film, čija će premijera biti održana u četvrtak u Sarajevu.

“Moja istina” priča o karijeri i životu čuvenog fudbalera i trenera Vahida Halilhodžića.

“Vahid Halilhodžić je rođen u zemlji koja ga voli i poštuje, ali u kojoj ga mnogi ne razumiju. Nakon 100 minuta Vahidove istine, sve će biti drugačije. Kroz intimnu, emotivnu, na trenutke potresnu priču, Vaha će još jednom pokazati da nije slučajno na samom vrhu svjetske trenerske elite. Ali i ponudiće odgovore na sva pitanja koja često postavlja javnost u našoj domovini.” – izjavio je u kratkoj najavi ovog velikog događaja Sabahudin Topalbecirevic

Film “Moja istina – Vahid Halilhodžić” autora legendarnog bosanskohercegovačkog sportskog novinara Sabahudina Bahe Topalbećirevića, biće premijerno prikazan u okviru 13. Međunarodnog sportskog simpozija “Simposar”, 19. septembra 2024. godine u hotelu Hills u Sarajevu sa početkom od 19 sati.

Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje gospodinu Topalbećireviću što je na filmsko platno odlučio pretočiti životnu priču o jednom od najvećih igračkih, trenerskih te svakako ljudskih veličina na ovim prostorima, našem jedinom i neponovljivom Vahidu Vahi Halilhodžiću.

Slični članci

Back to top button