BiHDruštvoVijesti

Bh. triatlonac ‘‘nadljudskim‘‘ pohodom od Sarajeva do Olimpa prikupio novac za oboljele od raka

Njegova misija, sprovedena uz podršku organizacije Pomozi.ba, uključivala je trčanje, vožnju bicikla i plivanje od Sarajeva do Olimpa u Grčkoj a sve je uradio iz dirljivog razloga

Faruk Suljović, motivisan sjećanjem na oca koji je preminuo od raka, uspješno je završio nevjerovatan humanitarni poduhvat kojim je prikupio 22.500 KM za oboljele od ove teške bolesti. Njegova misija, sprovedena uz podršku organizacije Pomozi.ba, uključivala je trčanje, vožnju bicikla i plivanje od Sarajeva do Olimpa u Grčkoj.

Ovaj izazov bio je izuzetno zahtjevan, budući da je Faruk prešao 850 kilometara u 14 dana, kombinujući fizičke aktivnosti kako bi na poseban način skrenuo pažnju na borbu protiv raka. U razgovoru za N1, prisjetio se trenutka kada je stigao na vrh Olimpa, koji je za njega bio posebno emotivan.

“Došao sam na vrh, rasplakao sam se od emocija što sam sve to uspio. Pomislio sam u glavi koliko je na karti udaljeno Sarajevo pa mi je to bilo dovoljno da se rasplačem koliku distancu sam prešao”, ispričao je Faruk.

Suljović je po povratku u Sarajevo dočekan od strane prijatelja i podržavatelja, a uskoro će predstaviti i kratki dokumentarni film o svom poduhvatu, čime će dodatno podići svijest o važnosti borbe protiv raka i pomoći onima kojima je najpotrebnija.

oslobođenje

Slični članci

Back to top button