BiHHercegovinaJablanicaKonjicKulturaVijestiZanimljivosti

JABLANICA Izraz zahvalnosti dežurnim službama u povodu rođenja Poslanika a.s.

JABLANICA, 15. septembar 2024. godine U povodu obilježavanja rođenja Poslanika Muhammeda a.s. (Mevluda), imami Medžlisa Islamske zajednice Jablanica, Semir-ef. Jahić i Ibrahim-ef. Hodžić, zajedno s aktivistima Mreže mladih, posjetili su u nedjelju, 15. septembra 2024. godine, dežurne službe u Jablanici. Ovom simboličnom gestom izrazili su duboku zahvalnost pripadnicima vatrogasne jedinice, hitne medicinske pomoći i policijske stanice za njihov nesebičan rad i požrtvovnost.

Imami su istaknuli kako je važno da se sjetimo i cijenimo sve one koji brinu o našoj sigurnosti i dobrobiti, posebno u danima kada obilježavamo rođenje Poslanika koji nas je učio solidarnosti i međusobnom pomaganju. “Ovim posjetom želimo da im kažemo veliko hvala i da ih podsjetimo da nisu sami u svojoj misiji”, poruka je imama.

U znak zahvalnosti, imami su pripadnicima dežurnih službi uručili tradicionalnu halvu i prigodne poklone, uz dovu za njihovo zdravlje i uspjeh u daljnjem radu.

Ovaj lijepi gest solidarnosti podsjetio nas je na važnost zajedništva i međusobne podrške, posebno u vremenima kada se suočavamo s različitim izazovima.

Slični članci

Back to top button