BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicNVOSvijetVijesti

KONJIC U toku hitna potraga za nestalim Nijemcem na Prenju! (video)

Drama se odvija na planini Prenj gdje se već deset dana traga za njemačkim državljaninom. Muškarac starije dobi, nažalost, nije adekvatno opremljen za planinarenje u ovakvim uvjetima.

Konjička Gorska služba spašavanja “Prenj” od petka, 13. septembra 2024. godine traga za njemačkim državljaninom koji se već deset dana nalazi izgubljen na planini Prenj. Stariji muškarac, slabo opremljen za zahtjevne planinske uvjete, trenutno je nedostupan i njegovo zdravstveno stanje je nepoznato.

GSS Prenj apelira na sve koji imaju bilo kakvu informaciju o nestalom da se jave. “Vrijeme je od suštinskog značaja, a svaki detalj može biti od pomoći,” naglasili su spasioci.

Video: GSS Prenj Konjic

Prema posljednjim informacijama koje su dobili spasioci GSS Prenj na lokaciji otvorenog planinarskog doma Jezerce na Prenju, tražena osoba je jučer viđena i živ je. Kreće se bez određenog pravca.

Ovaj slučaj još jednom ukazuje na važnost dobre pripreme prije poduzimanja planinarskih tura. GSS Prenj podsjeća sve planinare da se informiraju o vremenskim prilikama, stanju staza i da uvijek nose adekvatnu opremu.

Slični članci

Back to top button