BiHHercegovinaJablanicaKonjicSportVijesti

MATCHDAY/ Radnik i Igman otvaraju 6. kolo Premijer lige BiH

Ekipe Radnika i Igmana iz Konjica večeras će u Bijeljini od 18,00 sati igrati prvu utakmicu šestog kola PL BiH.

Radnik je trenutno šesta na tabeli sa sedam bodova uz meč manje, dok Igman zauzima 10. mjesto sa jednim bodom uz utakmicu manje.

Nakon završetka reprezentativnih obaveza, danas počinje novo kolo WWin lige Bosne i Hercegovine. U srijedu je odigran zaostali meč prvog kola, dok će šesto kolo biti otvoreno u Bijeljini, gdje će Radnik dočekati Igman Konjic.

Radnik je u dosadašnjih šest utakmica osvojio sedam bodova. Sezonu su otvorili pobjedom protiv GOŠK-a, remizirali sa Širokim Brijegom, slavili protiv Veleža u uzbudljivom susretu, ali su u posljednjem kolu doživjeli poraz od Sarajeva. Najefikasniji igrači Radnika su Janjić i Krajišnik, koji su postigli po dva gola, dok je iskusni Mehanović upisao dvije asistencije.

Igman je loše započeo sezonu, osvojivši samo jedan bod u četiri utakmice. Poraženi su od Posušja, Željezničara i Širokog Brijega, a jedini bod uzeli su u Mostaru, odigravši 1:1 protiv Veleža. Husref Musemić, trener Igmana, ima problema s realizacijom, budući da su njegovi igrači postigli samo dva gola (strijelci su Ramić i Nurković). Musemić će u ovom kolu imati pojačanje u vidu povratnika Ivana Đorića, koji se vratio u Igman iz Željezničara.

Glavni sudija utakmice bit će Antonio Tomić iz Kreševa.

Raspored šestog kola WWin lige BiH:

Petak, 13. septembar:

  • 18:00 Radnik – Igman

Subota, 14. septembar:

  • 16:00 Sloboda – Velež
  • 20:45 Sarajevo – Posušje

Nedjelja, 15. septembar:

  • 15:00 Sloga – Široki Brijeg
  • 19:45 Zrinjski – Borac

Ponedjeljak, 16. septembar:

  • 18:00 GOŠK – Željezničar

Slični članci

Back to top button