BiHHercegovinaSportVijesti

Određene sudije za 6. kolo Premijer lige BiH

Pred nama je uzbudljivo 6. kolo Premijer WWin lige Bosne i Hercegovine, a sudijski timovi su već spremni za akciju.

Donosimo pregled sudija koji će dijeliti pravdu u nadolazećim mečevima 6. kola WWin lige.

FK Radnik – FK Igman 

Sudijski tim predvođen Antoniom Tomićem iz Kreševa imat će zadatak da vodi ovu utakmicu. Edin Redžović i Dejan Stjepanović bit će asistenti, dok je četvrti sudija Nihad Ljajić. VAR tehnologija će također biti prisutna, a za nju su zaduženi Admir Musić kao VAR sudija i Dženan Milić kao AVAR sudija.

FK Sloboda – FK Velež 

Susret u Tuzli će suditi iskusni Sabrija Topalović iz Zenice. Njegovi asistenti bit će Mirza Demir i Aleksandar Smiljanić, dok će četvrti sudija biti Darko Gedžić. Ovaj meč će također imati VAR, a zaduženi za ovu tehnologiju su Dragan Kesić i Davor Maksimović.

FK Sloga Doboj – NK Široki Brijeg

U Doboju će glavnu riječ voditi Haris Halkić iz Sanskog Mosta, uz asistente Amira Hušidića i Moamera Čauševića. Armin Kukić će biti četvrti sudija. VAR tehnologija će biti pod kontrolom Mirze Kazlagića i Arnela Novalića.

NK GOŠK – FK Željezničar 

Na stadionu u Gabeli, sudija Miloš Gigović iz Gradiške bit će zadužen za vođenje utakmice između GOŠK-a i Željezničara. Njegovi asistenti su Stefan Tešanović i Nebojša Žugić, dok je četvrti sudija Nemanja Aleksić. VAR tim čine Aleksandar Njegomirović i Frano Jelić.

HŠK Zrinjski – FK Borac 

Najzanimljivija utakmica kola u Mostaru između Zrinjskog i Borca pripala je najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti iz Sarajeva. Njegovi asistenti su Senad Ibrišimbegović i Emir Zahiragić, dok je četvrti sudija Amin Efendić. VAR tehnologiju nadgledat će Luka Bilbija i Josip Čolić.

FK Sarajevo – HŠK Posušje 

Posljednju utakmicu ovog kola u Sarajevu sudit će Dražen Marić iz Bijeljine, uz asistente Marka Perića i Borisa Dujmovića. Četvrti sudija je Ernis Džemidžić, a VAR sudije su Josip Martinović i Amer Macić.

Utakmicom Radnik – Igman u petak od 18 sati počeće 6. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine.

Ligaško takmičenje je nastavljeno nakon reprezentativne pauze odloženom utakmicom Zrinjskog i Sloge (3:1) na stadionu Pod Bijelim brijegom, a ostali klubovi će u akciju od petka do ponedjeljka.

Za subotu su zakazane dvije utakmice, i to duel Slobode i Veleža od 16 sati, odnosno Sarajeva i Posušja od 20.45.

Nedjelja je rezervisana za meč Sloge i Širokog Brijega od 15 sati, odnosno derbi Zrinjskog i Borca od 19.45 u Mostaru.

Za kraj kola ostao je duel na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli gdje GOŠK dočekuje Željezničara. Utakmica se igra u ponedjeljak od 18 sati.

Slični članci

Back to top button