BiHSportSvijetVijesti

Zmajevi večeras u gostima protiv Holandije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Philips stadionu u Eindhovenu igrati prvi meč u novom ciklusu UEFA A Lige nacija.

Protivnik izabranicima Sergeja Barbareza bit će selekcija Holandije.

“Zmajevi” će protiv favorizovane Nizozemske nastupiti bez dvojice standardnih reprezentativaca. Nakon što je sa spiska zbog povrede otpao Sead Kolašinac, selektoru Sergeju Barbarezu nastup je otkazao Anel Ahmedhodžić.

Ipak, selektor bh. nogometaša zadovoljan je angažmanom igrača na proteklim pripremama.

Atmosfera među “Zmajevima” je odlična, a svi su motivisani da pokažu svoj maksimum u meču protiv Nizozemske.

Barbarez ističe da večerašnjeg protivnika dobro poznaju, ali da će sigurno pokušati da iznenade sa nekom novom idejom.

“Imamo ideju i plan kako ćemo se suprotstavimo. Razmišljamo svaki dan 24 sata šta ćemo i kako ćemo. Svaka riječ o holandskoj reprezentaciji je suvišna. Njihov sam veliki fan, njihovog načina igre, te kreativnosti pojedinačne što oni imaju. Njima kada ekipno ne ide oni imaju tako dobre igrače da svaki može riješiti utakmicu. Brutalno mogu pritisak da prave, sigurno neće biti jednostavno. No, rekao sam da nismo došli da budemo nečiji sparing partneri, došli smo da se borimo da zaslužimo to zašto smo ovdje i da imamo privilegiju da igramo A Ligu nacija. Ja gledam na sve ove utakmice kao na jedan paket koji će nas dovesti ka nekom boljem sutra u što sam uvjeren”, izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za medije selektor bh. reprezentacije.

Bh. nogometaše će i u ovom meču predvoditi dugogodišnji kapiten Edin Džeko.

Džeko je rekao da je zadovoljan radom bh. igrača na treningu, te da očekuje da odigraju kvalitetno protiv Nizozemaca koji su, priznaje, favoriti.

Naglasio je kako mu je čast što selektor Barbarez računa na njega i poručio da će i u ovom meču dati svoj maksimum.

Glavni sudija večerašnje utakmice bit će Donatas Rumšas iz Litvanije, a pomoćnici će biti Aleksandar Radiuš i Dovidas Sužiedelis, dok je četvrti sudija Robertas Valikonis, također iz Litvanije. U VAR sobi će sjediti Stjuart Atvel i Nil Dejvis iz Engleske.

Prenos utakmice možete pratiti od 20.35 sati u programu BHRT-a.

Slični članci

Back to top button