BiHBiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicPoljoprivredaSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Konjičanin Salem Hrnjica ponovno zasjao zlatom: Još tri medalje za vrhunski med!

Na nedavno održanom 19. Međunarodnom sajmu pčelarstva “Medena Tuzla 2024”, koji je okupio izlagače iz čak 23 zemlje, Salem Hrnjica je među 617 uzoraka meda osvojio tri zlatne medalje. Njegovi bagremov, cvijetni i miješani med oduševili su stručni žiri i potvrdili izvanredan kvalitet.

“Ovo je još jedno veliko priznanje za moj rad i potvrda da se isplati ulagati u kvalitet. Pčelarstvo je moja velika ljubav, a svaka nagrada me motivira da nastavim raditi još bolje. Posebno mi je drago što svoje znanje mogu prenijeti na svog sina Abida, koji već pokazuje veliki interes za pčelarstvo”, izjavio je Salem Hrnjica za portal novikonjic.ba.

Podsjetimo, Salem Hrnjica je već niz godina redoviti osvajač medalja na raznim takmičenjima. Tako je 2022. godine u Mostaru osvojio dvije zlatne medalje i šampionsku titulu, a slične uspjehe ponovio je i u Tuzli 2023. godine.

Hrnjičin med nije samo slatki proizvod, već i rezultat dugogodišnjeg rada i ljubavi prema prirodi, što ga čini pravim simbolom našega Konjica. Kupujući med od Hrnjice, ne samo da uživate u vrhunskom okusu, već i podržavate lokalnu proizvodnju i doprinosite očuvanju naše zajednice.

Ovaj izvanredan uspjeh Salemu Hrnjica svakako čestitamo i želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu. Njegovi proizvodi su dokaz da se i u Bosni i Hercegovini može proizvesti med vrhunske kvalitete.

Slični članci

Back to top button