BiHDruštvoHercegovinaPolitikaSvijet

Prerezani jarbol na Jahorini preko Počiteljskog mosta vodi u secesiju

Piše: ALIJA REDŽEPOVAC / novikonjic.ba

Samo Bog zna kolko je puta do sad rečeno i koliko je teksta do sada napisano, da bi javnost bila alarmirana kako se država Bosna i Hercegovina iznutra urušava, ali od svega toga riječi su završile u troposferi a tekst u kontejneru. Mirno spavaj bosanski Bošnjače i nemoj vjerovati svojim očima i ušima. Nemoj vjerovati da zastava države BiH nema mjesta u entitetu Rs i nemoj vjerovati da “ veliki” most Počitelj, onaj kojeg si ti bosanče finansirao, otvara premijer vlade Republike Hrvatske. Ali šta to ima veze, niko nas ne dira, mirno je i ne puca se, mogući su odgovori onih kojima država služi samo da dobiju privilegije i dobru platu.

Rekoh, samo Bog zna koliko je puta rečeno, koliko je puta kroz razne zakone učinjeno i evo danas principom očiglednosti potvrđeno da se država BiH stvarno urušava. Na Jahorini presječen  jarbol na kome se  kratko viorila zastava BiH; u Počitelju izvodi se tehnički prijem mosta da bi ga u promet pustio “ prijatelj” Bosne i Hercegovine, Andrej Plenković. U komisiji za tehnički prijem nalazi se 13 inžinjera, dvanaest nji su Hrvaćani, a onaj trinaesti, eh on je vjerovatno ništa ako bude blesav i prihvati da sudjelije u takvoj komisiji. Prihvatiti takvo poniženje, kojeg su ovome trinaestom priredili  tkz.probosanski političari, ravno je skoku sa Počiteljskog mosta.

Nakon ovih stvari Bošnjače, očekuj srpsko- hrvatsku policiju na njihovim  “povijesnim granicama” i budi sretan što si doveden u bosansko geto! Dosadašnji apartheid, posebno ovaj u zadnje dvije godine, pokazao je da Dodikova mirna secesija pije vode i da se ona bliži kraju. Sutra može postaviti “ graničnu” policiju prema bosanskom getu i niko prstom mrdnuti neće. Ista stvar je sa Čovićem. Oživio je Herceg- bosnu i ostvario “povijesnu pravdu” koju je Tuđman naveo u svojim memoarima.

Korak po korak Dejtonskoj  Bosni i Hercegovini  se bliži razdruživanje i najvjetovatnije stvaranje labave konfederacije, ili kako to ovi sa južne konekcije kažu: uspostava konfederacijsko- konsocijacijske zajednice. Ovim činom realizirat će se srpso-hrvatska propagandna teorija o nastojanju Bošnjaka da stvore svoju fildžan državu.

Naravno, za mnoge Bošnjake ova agresivna propaganda je istina!?? Ipak, neću reći da među Bošnjacima nema onih koji se tome raduju, ali uspostava fildžanistana nikada ne bi bila moguća isključivom borbom Bošnjaka, već isključivo politikom velikih sila i realizacijom ratnih ciljeva Srbije i Hrvatske.

Velike sile ili kako sami sebe zovu  Međunarodna zajednica, godinama su tragali za poslušnim bošnjačkim političarima, i konačno njihov izaslanik Kristijan Šmit, pronalazi iskrene i odane partnere Srbiji i Hrvatskoj da one realiziraju svoje velikodržavne ciljeve. Ukoliko se nekim slučajem ne pomrse računi Dodika, Čovića i Šmita, ovaj posljednji će vjerovatno biti posljednji izaslanik velikih sila koji će zadovoljiti imerijalističke ciljeve velikih i malih sila sila, čija se politika prelama preko leđa Bosne i Hercegovine.

Slični članci

Back to top button