Crna hronikaDruštvoKonjicVijesti

Konjic: Vatrogasci u napornoj akciji, nekoliko požara u jednom danu

Konjic, 4. septembar 2024. – Protekli dan bio je izuzetno zahtjevan za konjičke vatrogasce koji su se borili s više požarišta istovremeno. Kiša koja je počela padati u sumrak i na području Konjica donijela je olakšanje, rashlađenje i pomogla je u gašenju požara.

Požari su izbili na različitim lokacijama na širem području, a vatrogasci su bili u neprekidnoj akciji od ranih jutarnjih sati.

Detalji požara:

  • Čelinska planina: Požar na Čelinskoj planini, koji je zadavao najveće poteškoće, stavljen je pod kontrolu u 17:45 sati.
  • Buturović polje: Od 12:59 do 15:40 sati gorjelo je u Buturović polju, ali je požar uspješno lokalizovan.
  • Vrtaljica: Uslijed udara groma, oko 15:48 sati, zapalila se borovina na vrtaljici. Na teren su izašli pripadnici vatrogasne jedinice i Šumarstva Prenj. Požar na Vrtaljici je lokalizovan u 02:00 sata.
  • Podorašac: U Podorašcu su zabilježena dva požara. Prvi je izbio oko 17:10 sati i zahvatio je dva stoga sijena, a drugi oko 15:50 sati iznad Podorašca, u rejonu Grad. Oba požara su uspješno lokalizovana.

Ovo je bio jedan od najintenzivnijih dana za vatrogasce koji su radili iznad svojih mogućnosti kako bi zaštitili imovinu i okoliš. Zahvaljujemo svim sugrađanima koji su pružili podršku i pomoć vatrogascima da se požari ugase.

Slični članci

Back to top button