BiHCrna hronikaHercegovinaKonjicVijesti

PRETRESI U KONJICU Pronađena plantaža s 45 stabljika cannabisa, uhapšene dvije osobe

U Konjicu su uhapšene dvije osobe osumnjičene za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Pronađena plantaža

U sklopu navedene operativne akcije, kodnog naziva ‘VINIŠTE’, izvršeni su pretresi osoba i tri uviđaja na području Konjica, te su tom prilikom lišene slobode osobe inicijala E. M. (1980.) i A. A. (1985.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela, kojom prilikom je pronađeno 45 stabljika cannabisa i određena količina osušene i pripremljene biljne zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘cannabis’.

kanabis marihuana
Foto: FUP


Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Konjica, tokom 2024. godine, organizirali neovlašten uzgoj opojne droge, odvojene u tri parcele na kojima su proizvodili, odnosno uzgajali pronađenu opojnu drogu, a koju su dijelom pripremljenu čuvali u stanu gdje borave.

Navedene osobe su lišene slobode i kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

hercegovina.info

Slični članci

Back to top button