DruštvoHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

BUHAČ I VELAGIĆ SA SINDIKATIMA OBRAZOVANJA Dogovor za poboljšanje radnog statusa prosvjetnih radnika

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Marija Buhač, zajedno s ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Adnanom Velagićem, danas je održala sastanak s čelnicima sindikalnih organizacija osnovnog i srednjeg obrazovanja u HNK. Na sastanku su sudjelovali Goran Miličević, Edina Čomić, Josip Milić i Edin Sarajlić.

Tokom sastanka, predsjednica Buhač i ministar Velagić su predstavnicima sindikata izložili trenutno stanje finansija u Kantonu te ih informisali o aktivnostima koje resorno ministarstvo provodi s ciljem poboljšanja radno-pravnog statusa zaposlenika i općeg stanja u obrazovanju.

Vlada je predstavnicima sindikata izložila konkretne mjere koje mogu ponuditi u skladu s trenutnom finansijskom situacijom, a koje neće ugroziti finansijsku stabilnost Kantona. Predsjednica i ministar su izrazili spremnost da odmah pristupe rješavanju nekih ključnih pitanja za prosvjetne djelatnike koja su dugo bila zanemarena.

Predstavnici sindikata su najavili da će o današnjem sastanku i postignutim dogovorima obavijestiti svoje članstvo, te da će se do ponedjeljka očitovati o ponuđenim rješenjima.

Slični članci

Back to top button