BiHHercegovinaSportVijesti

Određene sudije za peto kolo Premijer lige BiH

U Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH određene su sudije za utakmice petog kola Premijer WWin lige Bosne i Hercegovine

Prvi meč na rasporedu je u petak navečer. Riječ je o duelu Sarajeva i Radnika na Koševu, a sudit će ga Tuzlak Elvedin Topuzović uz pomoć Tarika Mulasmajića (Tešanj) i Dejana Lazića (Doboj). Četvrti sudija je Mario Pejić (Grude), dok će VAR sobu činiti Mirza Kazlagić (Cazin) i Marko Perić (Mostar).

Dragan Petrović (Banjaluka) dijeli pravdu u meču Velež – Igman, sa pomoćnicima Sretenom Udovičićem (Prijedor) i Davorom Maksimovićem (Doboj). Četvrti sudija je Antoni Bandić (Grude), a VAR sudije su Ermin Sivac (Zenica) i Boris Dujmović (Mostar).

Susret na Grbavici između Željezničara i Sloge sudit će Josip Martinović (Čapljina) uz asistenciju Damira Lazića (Brčko) i Jure Muse (Čitluk). Četvrti sudija je Ernis Džemidžić (Goražde), dok su za VAR zaduženi Frano Jelić (Široki Brijeg) i Arnel Novalić (Doboj Istok).

Danijelu Periću (Bijeljina) dodijeljena je utakmica Široki Brijeg – Sloboda, gdje će mu asistirati Amer Macić (Mostar) i Marko Zelenika (Mostar). Četvrti sudija je Amin Efendić (Sarajevo), a VAR sobu čine Miloš Gigović (Gradiška) i Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo).

Admir Musić (Sarajevo) sudi duel Borac – GOŠK u Banjaluci, uz pomoć Amira Kadića (Sarajevo) i Emira Zahiragića (Sarajevo). Četvrti sudija je Dražen Marić (Bijeljina), a u VAR sobi su Haris Halkić (Sanski Most) i Dragan Kesić (Gradiška).

Susret Zrinjski – Posušje sudi Darko Gedžić (Brčko) uz asistente Pericu Maskaljevića (Orašje) i Josipa Čolića (Kupres). Četvrti sudija je Nemanja Aleksić (Banja Luka), dok su za VAR zaduženi Luka Bilbija (Prijedor) i Antonio Tomić (Kreševo).

Svi mečevi su u direktnom TV prenosu na kanalu Arena 1 Premium.

Raspored petog kola WWin lige BiH:

Petak, 30. august: Sarajevo – Radnik (21:00)

Subota, 31. august: Velež – Igman (21:00)

Nedjelja, 1. septembar: Željezničar – Sloga (18:45), Široki Brijeg – Sloboda (21:00)

Ponedjeljak, 2. septembar: Borac – GOŠK (21:00)

Utorak, 3. septembar: Zrinjski – Posušje (21:00)

Slični članci

Back to top button