BiHDruštvoHercegovinaKonjicVijestiZanimljivosti

Sutra velika vježba u Konjicu: Spremni za suočavanje s poplavama

Konjic, 28. august 2024. godine – U cilju unapređenja sistema zaštite i spašavanja, Oružane snage Bosne i Hercegovine i Grad Konjic organizuju sutra, 29. augusta sa početkom u 10:00 sati na lokaciji stadiona “Sedi Padalović” zajedničku vježbu „Pomoć civilnim strukturama vlasti u slučaju poplava“.

Vježba će se održati u Buturović Polju, a očekuje se učešće velikog broja pripadnika Oružanih snaga i službi civilne zaštite. Cilj je demonstrirati spremnost svih nadležnih službi da odgovore na potencijalne prirodne katastrofe, posebno na poplave koje su u prošlosti pogodile ovaj region.

Na finalnom koordinacijskom sastanku održanom u kasarni “Miralem Jugo” Livač, pukovnik Muhamed Ganić, komandant Artiljerijskog bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić dogovorili su sve detalje vježbe. Utvrđen je scenarij, određeni su učesnici i potrebna oprema.

Vježba će biti prilika da se građani svih generacija upoznaju sa aktivnostima, resursima i sposobnostima Oružanih snaga BiH i Službe za civilnu zaštitu Grada Konjica.  

Učesnici događaja:
-OS BiH
-CZ grada Konjic,
-PVJ Konjic,
-MUP Konjic,
-Dom zdravlja Konjic,
-GSS Prenj – Konjic,
-Crveni krst Konjic.

Pozivamo građane da dođu i prate vježbu kako bi se upoznali s radom službi za zaštitu i spašavanje.

Slični članci

Back to top button