BiHDruštvoKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

Blučićani u akciji: Put do harema konačno dobiva novi izgled (VIDEO)

Mještani Blučića pokazali su svoju jedinstvo i spremnost na zajednički rad. Nakon uspješnog sastanka održanog 23. augusta, već su započeli pripremne radove za betoniranje puta do harema.

“Zajedničkim radom Grada Konjica i mještana sela Blučići uspjeli smo izbetonirati dio puta koji nam je već odavni bio prioritet i prijeka potreba. Ne možemo, a da ne spomenemo da smo u zadnje četiri godine uspjeli osposobiti i izbetonirati oko 800 metara puta unutar sela koji je svima od koristi.

Zahvaljujemo se svim ljudima koji su dali i koji će dati svoj doprinos u nastavku ovakvih akcija. Zahvaljujemo se gradonačelniku i gradskoj upravi koji su prepoznali važnost ovih projekata i pomogli nam u realizaciji.

Ovo je veliki dan za naše selo. Zahvaljujući zajedničkom naporu, uspjeli smo pomaknuti veliki korak naprijed. Ovaj put nije samo put do harema, već i simbol našeg jedinstva i ljubavi prema našem kraju”, – kazao je za naš portal, Sejo Omerović, jedan od učesnika akcije.

S.O.
Foto: S.O.

Među najvećim donatorima su Amira, Lejla i Elmedin Omerović, Muamer Tibo, Aida Gigić, Osman Tibo, Fatima Medin, Suvad Tibo, Husnija Omerović, Dževada žiko, Belmin Teletović i Adis Teletović, Salko Demirović, Himzo Hondo…

Očekuje se da će novi put značajno olakšati pristup haremu, a ova akcija je još jedan dokaz da zajedništvo i solidarnost mogu mnogo toga postići.

Slični članci

Back to top button