DruštvoKonjicKulturaMagazinVijestiZanimljivosti

Udruženje SIN Neretvica organizovalo izlet na Velike vode

Udruženje SIN Neretvica jučer (24. 8. 2024. godine) organizovalo, sada već tradicionalni izlet na Velike vode, što je još jedna od aktivnosti u okviru projekta Dani Neretvice.

Prolazeći relacijom Nevizdraci – Kralupi – Trešnjevica – Gobelovina – Bitovnja – Opasenik – Velike vode, 40-ak učesnika ovog izleta iz doline Neretvice, Mostara, Velike Kladuše i Sarajeva uživalo je u druženju, usputnim zaustavljanjima rezervisanim za razgledavanje prirodnih ljepota ovog kraja i, na kraju, okupljanju na izletištu Velike vode koje se nalazi iznad Bolobana.

Zahvaljujemo svim učesnicima na izdvojenom vremenu, uz najavu da ćemo se družiti i na sljedećem izletu na Velike vode, otprilike u ovo doba 2025. godine.

SiN Neretvica nastavlja aktivnosti u okviru Dana Neretvice – na redu su Književno veče (05.10.2024) u Konjicu i Kestenijada (26.10.2024) u Seonici.

default

Projekat “Dani Neretvice” podržan je od strane Grada Konjica, Federalnog ministarstva kulture i sporta i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, navedeno je u obavijesti.

Slični članci

Back to top button