BiHHercegovinaSportVijesti

Blagaj domaćin Otvorenog prvenstva BiH u Flyfishingu za juniore

Otvoreno prvenstvo SRS BiH u mušičarenju- Flyfishing za juniore, bit će održano danas u Blagaju staza „Buna“, u organizaciji Sportsko ribolovnog Saveza BiH i domaćina takmičenja USR „Neretva 1933“ Mostar.

Udruženje je organiziralo akciju čišćenja i uređenja područja na kojem će biti organizirano takmičenje, a za isto smo dobili podršku Grada Mostara i komunalne službe, te se istima ovim putem zahvaljujemo.

Organizacijski odbor je donio odluku o zabrani obavljanja sportskog ribolova dana 24.08. i 25.08.2024.g. (subota i nedjelja) na dijelu rijeke Bune, na lokalitetu od ušća Bunice u Bunu do Roginovca iznad restorana Laks, jer će se na tom dijelu održavati takmičenje i biti će postavljena takmičarska staza.

Za navedeno takmičenje prijavio se 21 takmičar, od kojih je 7 naših predstavnika.

Takmičenje se odvija po Pravilniku Sportsko ribolovnog Saveza za disciplinu „Ulov ribe vještačkom mušicom“. Po završetku takmičenja, nakon objave rezultata prvak stiče zvanje „Šampion BiH za 2024.godinu“, a pet prvoplasiranih takmičara ovog prvenstva postaju reprezentativci Bosne i Hercegovine i stiču pravo učešća na međunarodnim takmičenjima.

Svim takmičarima želimo puno sreće u takmičenju uz ribarski pozdrav – BISTRO!, navodi se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

Slični članci

Back to top button