BiHBiznisDruštvoHercegovinaKonjicPolitikaPrivredaSvijetVijestiZanimljivosti

Premijer Nikšić: Zadovoljstvo je čuti dobre vijesti iz kompanije „Igman“, podrška Vlade je neupitna

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić tokom posjete privrednom društvu „Igman“ d.d. Konjic 22. augusta izrazio je zadovoljstvo što je od nove Uprave ove kompanije dobio informacije da imaju popunjene kapacitete do kraja ove i za prvi kvartal naredne godine, kao i da imaju potrebu za dodatnim radnicima, te namjeravaju investirati pet miliona KM u modernizaciju proizvodnje.

– Vlada Federacije BiH će i dalje biti na raspolaganju namjenskoj industriji kako bi zaokružili taj sistem koji treba da bude pokretač razvoja cijele Federacije, pa i Bosne i Hercegovine – poručio je premijer Nikšić.

Dodao je da Vlada očekuje da rezultati namjenske industrije na kraju godine pokažu značajan iskorak, a da se u narednoj godini ostvari izuzetan razvoj.

Premijer Nikšić je naveo da mladi tim koji je preuzeo „Igman“, jednu od ključnih kompanija namjenske industrije, treba da unese novu energiju kako bi u narednom periodu odavde u kontinuitetu dolazile sve bolje vijesti.

U delegaciji Vlade koja je posjetila Igman bio je i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, koji je istakao da će resorno ministarstvo dati punu podršku „Igmanu“ u daljnjem razvoju, svjesni njegove važnosti za namjensku industriju.

– „Igman“ smatramo jednom od najvažnijih firmi namjenske industrije i generatorom razvoja Federacije Bosne i Hercegovine – istakao je, između ostalog, ministar Lakić.

Vršilac dužnosti direktora Igmana d.d. Konjic Adnan Prevljak zahvalio je delegaciji Vlade FBiH na posjeti i podršci, te naveo da je trenutno velika konkurencija na tržištu municije, ali da se oni s tim uspješno nose.

– „Igman“ ima dogovorene poslove do kraja fiskalne i prvi kvartal naredne godine – kazao je Prevljak.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Slični članci

Back to top button