BiHBiznisDruštvoHercegovinaKonjicPolitikaSportTurizamVijestiZabavaZanimljivosti

Premijer Nikšić u posjeti Konjicu: Milion KM za modernizaciju stadiona FK Igman!

Konjic, 22. august 2024. godine – U radnoj posjeti Konjicu danas je boravila delegacija Vlade Federacije BiH, premijer Nermin Nikšić i ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, koji su se susreli sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem. Tokom susreta Nikšić i Ćatić su razgovarali o projektima koje Grad Konjic provodi i planira provesti u narednom periodu, a u koje je uključena i Vlada Federacije BiH.

– Tu smo da sumiramo ono što smo do sada uradili zajedničkim aktivnostima Vlada FBiH i Grad Konjic i naravno da utvrdimo neke projekte koje ćemo u narednom periodu realizovati. Jedna od aktivnosti koja je u toku, je zajednička investicija u modernizaciji i stadiona FK Igman kako bi on ispunjavao sve uslove i kriterije za takmičenja u najvišem rangu. Radi se o investiciji gdje je Vlada Federacije odobrila zahtjev Grada Konjica u iznosu od milion KM.

To nije kompletna investicija, Grad Konjic učestvuje sa svojim sredstvima i dogovorili smo da u narednom periodu ispratimo i sve druge aktivnosti koje su važne i koje mogu biti podržane sa nivoa Vlade Federacije BiH. Važno je da nastavimo korektnu saradnju koju gajimo i sa ostalim lokalnim zajednicama, a prirodno je kada je premijer iz tog grada da je to još veća obaveza i veća odgovornost – kazao je tokom posjete premijer Nikšić.

Zahvaljujući se premijeru Nikšiću na posjeti, spremnosti i podršci od početka mandata do danas kada su u pitanju projekti Grada Konjica, gradonačenik Ćatić je kazao:

– Vlada Federacije je dio svih značajnih projekata. Posebno raduje činjenica da u slučaju kada imamo određenih nepredviđenih problema kao što su to bili nedavni požari, da je premijer Nikšić bio maksimalno uključen u koordinaciju i samo rukovođenje u gašenje i aktivnosti koje su nakon toga uslijedile, ne samo na Vrtaljici, već i na drugim područjima.

Današnji sastanak bio je prilika za pregled aktivnosti, koje smo zajednički realizovali, od sportskih terena, koje smo otvarali prošle godine, do ostalih sportskih priča koje i dalje nastavljamo. Mogu istaći zadovoljstvo da ćemo zajedničkim snagama nastaviti na unaprijeđenju infrastrukture na sportskom terenu FK Igman, a u u narednom periodu slijede i ostale aktivnosti u skladu sa planom Vlade Federacije BiH i planom Gradske uprave Konjic.”

Za potrebe rekonstrukcije Gradskog stadiona potrebno je izdvojiti 2,2 miliona, od čega će Vlada Federacije izdvojiti 1 milion KM, a Gradska uprava Konjic 1,2 miliona KM.

Premijer Nikšić i gradonačelnik Ćatić nakon održanog sastanka u Gradskoj upravi Konjic posjetili su Gradski stadion, gdje se trenutno izvode radovi na izgradnji reflektorske rasvjete koja će omogućiti održavanje utakmica u večernjim satima i znatno bolje uslove za sve sportske aktivnosti u ovom gradu.

Prije sastanka s gradonačelnikom, Nikšić je zajedno s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Vedranom Lakićem posjetio kompanije Igman i SurTec-Eurosjaj.

Slični članci

Back to top button