DruštvoHercegovinaMagazinTurizamVijestiZabavaZanimljivosti

Počeo ‘Blidinje Challenge’, za 10.000 eura bori se 25 posada

Četverodnevna off-road utrka “Blidinje Challenge 2024”, koja okuplja najbolje regionalne i svjetske off-road vozače, počela je u četvrtak na Blidinju.

Takmičari ove godine dolaze iz zemalja regije te iz Austrije i Engleske, a za nagradni fond od 10.000 eura borit će se 25 posada.

Marin Zelenika, sekretar Off road kluba HercegProTeam koji je organizator događaja, kazao je ranije za Fenu kako je ovo je jedina off road utrka u regija koja ima tako velik nagradni fond.

Takmičari danas voze prolog, kružnu trku u kojoj se posade bore za startne pozicije za naredne etape, a večeras će biti održana i noćna vožnja. U petak slijedi orijentacijska utrka po brdskom i šumskom terenu, dok u subotu od 15 sati kreće kružna utrka kod Blidinjskog jezera.

Finalni dan, u nedjelju, preko puta jezera bit će održan specijalni ispit za takmičare, nakon kojeg slijedi proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

U subotu navečer održat će se i afterparty na kojem će nastupiti DJ Leo i Lexus band, a bit će organizovana i bogata tombola na kojoj je glavna nagrada terensko vozilo.

Organizatori očekuju kako će i ovogodišnji “Blidinje Challenge” privući nekoliko hiljada ljudi.


Vijesti.ba

Slični članci

Back to top button