BiHSportVijesti

Muzaferija održala otvoreni trening, s djecom iz nekoliko klubova proslavila rođendan

U prostorijama Atletskog sportskog kluba Novi Grad – Atleta i Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u Sarajevu, najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija, održala je otvoreni trening.


Članovi Skijaškog kluba “Bjelašnica”, SPD “Jahorina, Skijaškog kluba “ZE-2010” i kluba domaćina uz najbolju bh. alpsku skijašicu vrijedno su radili i kroz zabavu naučili nove vježbe. Druženje je nastavljeno uz rođendansku tortu i slatke poklone Hifa Petrol kompanije, a najsretnije učesnike Muzaferija je obradovala skijaškom opremom.


“Osmijesi ne kriju da im je danas bilo dobro i da su uživali. Imali smo želju organizirati jedan ovakav trening prije odlaska u Čile i uspjeli smo to uraditi baš danas, na moj 25. rođendan. Osjećam se jako lijepo i nadam se da će djeca ostati motivirana i marljivo se spremati za takmičenja. Želim im mnogo uspjeha s tim da trebaju znati da uspjeh nikada ne dolazi sam i da se za uspjeh mora boriti”, kaže Muzaferija.


Tokom otvorenog treninga asistenciju joj je pružila najbolja juniorska bh.atletičarka, Maša Garić, koja već putuje u Peru na Svjetsko atletsko prvenstvo U20, a veže ih rad sa istim kondicionim trenerom Edhemom Edom Bajrićem.


Elvedina Muzaferija privela je kraju ljetne kondicione pripreme, a svoj rad nastavlja na jednomjesečnim pripremama u Čileu, gdje putuje u nedjelju i gdje će, u El Coloradu 31. augusta, nastupiti na takmičenju Kup Južne Amerike.

Slični članci

Back to top button