BiHDruštvoKulturaMagazinVijestiZanimljivosti

Halid Bešlić s unucima na crvenom tepihu

Večerašnjim crvenim tepihom među prvima je prošetala legenda narodne muzike – Halid Bešlić – i to u pratnji svojih unuka.

Bešlić je crvenim tepihom prošetao u plavom odijelu, a osvrnuo se na svoje dojmove o Sarajevo Film Festivalu.

“Sarajevo Film Festival je nešto najljepše što Sarajevo ima, bez lažne skromnosti. Sve je izraslo u jednu pravu priču, izgleda dobro, lijepo, moćno, a usput i atmosfera koja vlada”, poručio je pjevač.

Istaknuo je kako je glavni grad Bosne i Hercegovine uspio zadržati svoju dušu uz sav glamur koji donosi crveni tepih i holivudske zvijezde.

Foto: T. S./Klix.ba

Foto: T. S./Klix.ba

“Sarajevo je ostalo svoje, nije glamur, ima dušu, ali i glamur. Vidim ja po izjavama ovih stranih glumaca – oni se odmah vrate u sarajevsku raju”, poručio je.

Potom se prisjetio i svog pojavljivanja na 10. Sarajevo Film Festivalu gdje je bio dio ekipe filma “Kod amidže Idriza”.

“Ja sam među prvima bio u filmu s pjesmom Saše Lošića ‘Malo je, malo dana’ u filmu ‘Kod amidže Idriza’. S tim filmom je otvoren festival, tako da sam bio u društvu Johna Malkovicha i Gerarda Depardieua i tako dalje. Sve to skupa, Sarajevo živi posebnim životom ovih 10 dana, a to je dobro za ovaj grad i ovu priču. Što je nekad bila Pula i Beograd, to je danas Sarajevo”, poručio je na kraju Bešlić.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button