BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaKonjicVijesti

Noćna pucnjava u Konjicu: Oštećena radnja i vozila!

U noći 16. na 17. august 2024. godine u 02:30 sati, Konjic je potresla pucnjava koja je odjeknula iz pravca Starog grada. Šef smjene Policijske stanice Konjic bio je prvi koji je čuo više hitaca, nakon čega su odmah upućene policijske patrole na lice mjesta.

Istragom je utvrđeno da je u Ulici Stara čaršija nepoznati počinilac upotrijebio vatreno oružje. Ovaj čin je rezultirao oštećenjima na objektu radnje “Rafting now” u vlasništvu V.R. iz Konjica, kao i na dva vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Lice mjesta je odmah obezbijeđeno kako bi se sačuvali svi tragovi koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja. O svemu je obaviješten dežurni tužilac i Odjel kriminalističke policije koji su preuzeli daljnje istražne radnje.

Još uvijek nije poznat motiv pucnjave, niti vrsta oružja koja je korištena, nije precizirana. Također, nemamo informacije, da li je bilo povrijeđenih osoba.

Očekuje se da će policija u narednim danima objaviti više detalja o ovom slučaju. Također, očekuje se da će biti poduzete sve potrebne mjere kako bi se pronašao počinilac ovog krivičnog djela.

Ovaj događaj je još jednom ukazao na potrebu za povećanjem sigurnosti u našem gradu. Građani se pozivaju na saradnju sa policijom kako bi se što prije riješio ovaj slučaj.

Slični članci

Back to top button