DruštvoHercegovinaMagazinTurizamVijestiZanimljivosti

Još jedan vidikovac sa staklenom šetnicom u Hercegovini

U Trebinju je na putu prema Straču izgrađen vidikovac odakle se prostire prelijep pogled na grad.  

Do vidikovca vode dva makadamska puta iz pravca brda Crkvina i naselja Gučina, a kako je rekao gradonačelnik Trebinja, njihova preporuka i jest da se na vidikovac dolazi pješke ili biciklima, piše Direkt portal.

„Naša preporuka je svima da se ovdje dolazi ili pješke ili biciklima, jer ovo je nešto što je na neki način ipak atraktivno i da se doživi i šetnjom, napravi se fotografija i ovdje smo postavili neke klupe i onda opet šetnjom, idete, vraćate se u grad“, rekao je Ćurić.

Inače, na vidikovac novinarske ekipe su dovezli terenskim vozilima zaposleni u Ekologiji i sigurnosti, dok su i prisutni predstavnici trebinjske vlasti također došli terenskim automobilima.

Uređenje ovog područja je dugoročni plan

Na pitanje Direkta planiraju li iz Gradske uprave urediti prilaz vidikovcu, kako bi tako svima bio olakšan pristup, gradonačelnik je rekao da je to njihov dugoročni plan.

„Prethodnih dana smo, koliko nam je vrijeme dozvoljavalo, pročistili te staze. Međutim, naš dugoročni plan je da se tu odradi kvalitetniji pristupni put, da se osvijetli i činjenica je da je to nešto što nas očekuje u narednom razdoblju“, rekao je Ćurić i dodao da ako bude zanimanja da će u narednom razdoblju napraviti projektnu dokumentaciju kojom bi aplicirali na grantove, kako sve ne bi išlo iz proračuna.

U nastavku izjave gradonačelnik je bio precizniji, pa je rekao kako će raditi proširenja kraj puta da bi se automobili mogli mimoilaziti iz pravca Crkvine, piše Direkt portal.

„Za dio iz Gučine zamislili smo da bude pješačka staza i da bude osvijetljena, a onda samim tim moći će se kretati i po noći“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Tako, makar prema gradonačelnikovoj izjavi, boljem putu za Strač se ne trebamo nadati u skorijem vremenu. Sigurno je, makar po trenutnom stanju, ali i izjave gradonačelnika Ćurića, da će pješaci i biciklisti imati prostor za šetnju i vožnju. Za sada samo danju, jer staza još uvijek nije osvijetljena.

„Smatramo da treba ostaviti i dio da mogu normalno pješaci i biciklisti da se kreću, da bude neki dio i za njih“, rekao je Ćurić.

Posjetitelji vidikovca trebaju se ponašati odgovorno

Ćurić je pozvao i sve one koji planiraju posjetiti vidikovac, da prije svega budu odgovorni i oprezni.

„Ovdje postoji rizik, da smo načisto. Rizik u smislu da je određena visina tu u pitanju, da je staklena površina, da je nekada i klizavo tako da u svakom slučaju treba biti odgovorni kao što smo i do sada uvijek bili“, rekao je Ćurić i dodao kako je projekt izgrađen po svim pravilima i standardima struke.

„Pored tog dijela da bude atraktivno, prije svega mora biti i sigurno“, naglasio je Ćurić.

Izvođač radova u ovom projektu je bila trebinjska tvrtka „Porobić“. Vrijednost projekta je oko 130 tisuća KM, a sredstva je osigurao Grad Trebinje uz financijsku pomoć Ministarstva trgovine i turizma, koje je sudjelovalo u ovom projektu s 20.000 KM.

Tim povodom danas je u Trebinju novi vidikovac posjetio i ministar Denis Šulić koji je rekao kako je Trebinje svijetao primjer u oblasti turizma.

Slični članci

Back to top button