BiHSportVijesti

Željo protiv Igmana traži iskupljenje na Grbavici

Utakmice 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će se tri dana – od subote do ponedjeljka.

Ni ova dionica neće biti odigrana kompletna. Nakon što su u 1. i 2. kolu utakmice zbog Evrope odgađali Zrinjski i Borac, u trećoj dionici domaćih obaveza oslobođeni su Mostarci koji su u ponedjeljak trebali igrati sa Radnikom. Ipak, kako već u srijedu igraju prvi meč play-offa Konferencijske lige na gostovanju u Portugalu kod Vitoria iz Guimaraesa, udovoljen je njihov zahtjev za odgodu duela sa Radnikom.

Prvi meč 3. kola igrat će Posušje i Sloga u Tomislavgradu u subotu od 17.30 sati. Posušje nekon dva kola ima stopostotan učinak i sigurno je da žele nastaviti pobjedonosnu seriju. No, u cijeloj priči nešto će se pitati i Dobojlije. Izabranici Vlade Jagodića odmarali su u prvom kolu, a u ponedljeka su izgubili od Sarajeva. Utisak će željeti popraviti protiv Posušja…

U drugom današnjem meču večeras od 21 sat na Grbavici će igrati Željezničar i Igman. Plavi su na premijeri izgubili pred domaćim navijačima od Širokog Brijega, ali su dojam popravili prošle subote kada su u Mostaru savladali Veleža sa 2:1.

– Izuzetno respektujem ekipu Igmana, koja ima dosta kvalitetnih pojedinca, vodi ih trener kojeg izuzetno cijenim, Husref Musemić. Radi se o ekipi koju trebamo respektirati, pobijedili su nas u pripremama. No, maksimalni fokus je na moju ekipu, dečki dosta dobro rade, dobra je atmosfera i tako želimo i nastaviti – rekao je Denis Ćorić, trener Plavih, u najavi utakmice sa Igmanom.

Dva susreta bit će odigrana u nedjelju. Široki Brijeg – Velež igraju od 18.45 sati, a u 21 sat počinje susret Borac – Sloboda. Za ponedjeljak u 21 sat zakazan je susret Sarajevo – GOŠK.

Parovi 3. kola

subota

Posušje – Sloga (17.30 sati) 

Željezničar – Igman (21 sat)

nedjelja

Široki Brijeg – Velež (18.45 sati)

Borac – Sloboda (21)

ponedjeljak

Sarajevo – GOŠK (21 sat)

faktor.ba

Slični članci

Back to top button