BiHHercegovinaSportVijesti

Određena službena lica za utakmice 3. kola Premijer lige BiH

Pred nama su utakmice trećeg kola Premijer WWin lige Bosne i Hercegovine, a Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine objavila je danas službena lica za svih šest susreta.

Kolo će otvoriti Posušje i Sloga Meridian utakmicom koja se igra u subotu, 17. augusta, sa početkom od 17:30 u Tomislavgradu. Meč će suditi Mateo Musa sa pomoćnicima Mirzom Demiromi Markom Blaževićem, dok će četvrti sudija biti Benjamin Deljković. U VAR sobi biće Josip Martinović i Nebojša Žugić.

Istog dana će na “Grbavici” od 21:00 snage odmjeriti Željezničar i Igman, a glavni sudija ove utakmice bit će Mirza Kazlagić, dok su Amir Hušidić i Sreten Udovičić delegirani kao pomoćnici. Četvrti sudija je Ernis Džemidžić, dok je uloga VAR arbitara pripala Irfanu Peljti i Davoru Belji.

U nedjelju, 18. augusta na programu su dvije utakmice, a prvu će od 18:45 odigrati Široki Brijeg i Velež na obnovljenom Stadionu “Pecara”. Čast da sudi “hercegovački derbi” imat će Aleksandar Njegomirović, a pomoćnici će mu biti Dejan Stjepanović i Dženan Milić. Uloga četvrtog sudije pripala je Arminu Kukiću, a u VAR sobi će biti Dragan Petrović i Senad Ibrišimbegović.

Nekoliko sati kasnije, sa početkom od 21:00 u Banjoj Luci će snage odmjeriti Borac i Sloboda, a pravdu na ovoj utakmici dijelit će Dragan Kesić sa pomoćnicima Damirom Lazićem i Bojanom Makarićem te Draženom Marićem kao četvrtim sudijom. U VAR sobi nalazit će se Sabrija Topalović i Haris Halkić.  

U ponedjeljak, 19. augusta bit će odigrane preostale dvije utakmice i to između Zrinjskog i Radnika, te Sarajeva i GOŠK-a.

Susret Zrinjski – Radnik počinje u 18:00 na “Stadionu pod Bijelim brijegom”, a glavni sudija ovog meča bit će Nihad Ljajić sa pomoćnicima Amirom Kadićem i Emirom Zahiragićem. Mario Pejić imat će ulogu četvrtog arbitra, dok će u VAR sobi biti Luka Bilbija i Josip Čolić.

Sa početkom od 21:00 na “Koševu” Sarajevo će ugostiti GOŠK, a pravdu na ovoj utakmici dijelit će Ermin Sivac. Arnel Novalić i Ivo Maglica izabrani su kao pomoćnici, dok je četvrti sudija Danijel Perić. Provjere u VAR sobama vršit će Antoni Bandić i Miloš Gigović. 

Slični članci

Back to top button