BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Konjički vatrogasci u napornoj akciji gašenja požara

Konjic, 16. august 2024. – Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic imali su još jednu napornu noć boreći se s požarom koji je zahvatio područje Vrtaljice, u blizini naselja Pleha. Osim ovog velikog požara, vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana imali brojne intervencije na području grada.

Požar na Vrtaljici i dalje aktivan, trenutno bez opasnosti po grad

Unatoč naporima vatrogasaca, građana i volontera, požar na Vrtaljici još uvijek nije u potpunosti ugašen. Vatra je zahvatila veliku površinu borove šume, a raspoloživo ljudstvo i oprema su angažovani kako bi se situacija stavila pod kontrolu. U području Vrtaljica gori borova šuma, ali požar za sada ne prijeti objektima i stanovništvu.

Brojne intervencije tokom dana

Osim velikog požara na Vrtaljici, konjički vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana imali još nekoliko intervencija:

  • Idbar: Od 7:35 do 9:20 sati gasili su požar na stogovima sijena.
  • Rukotvorevine: Od 13:10 do 13:40 sati lokalizovali su požar koji je zahvatio instalacije u liftu.
  • Tehničke intervencije: Vatrogasci su također izvršili odvoz vode u bazen u naselju Memidžani i u firmu Grewe-Tadiv, te otvorili vrata stana u neboderu u ulici Kolonija.

Apel građanima

Apelujemo na građane da budu oprezni i da ne pale vatru na otvorenom, te da odmah obavijeste vatrogasce ukoliko primjete dim ili vatru. Posebno pozivamo građane na prijavljivanje svakog sumnjivog slučaja piromanskih nastranosti pojedinaca na besplatni broj telefona 122.

Slični članci

Back to top button