BiHDruštvoHercegovinaKonjicNVOPolitikaSvijetVijesti

POZITIVNO Kuvajt daruje Konjicu opremu za hemodijalizu

Hemodijaliza je postupak koji zamjenjuje funkciju oštećenih bubrega i omogućava pacijentima da i dalje vode normalan život. Zahvaljujući ovoj donaciji, brojni bolesnici će dobiti pristup kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi.

“Ovo je veliki dan za sve nas. Zahvaljujemo se organizaciji ‘Ihja al Turas al Islami’ i narodu Kuvajta na ovoj plemenitoj donaciji. Ovi aparati će uvelike poboljšati kvalitet života naših pacijenata”, izjavio je Ismir Karaga, predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”.

Donirani aparati će biti raspoređeni u Klinički centar Univerziteta Sarajevo, Kantonalnu bolnicu Zenica, Opću bolnicu Konjic i Županijsku bolnicu Orašje. Predstavnici svih ovih ustanova izrazili su duboku zahvalnost na ovoj donaciji, ističući kako će ona uvelike doprinijeti poboljšanju zdravstvene usluge koju pružaju.

“Ovakvi projekti su dokaz da solidarnost ne poznaje granice. Zahvaljujući donaciji iz Kuvajta, pokazali smo da zajedničkim snagama možemo postići velike stvari”, istaknula je prof. dr. Hajrija Maksić, v.d. direktorica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Ova donacija je još jedan dokaz da međunarodna saradnja može imati konkretne rezultate i pozitivno utjecati na živote ljudi. Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u slične humanitarne akcije i tako doprinesu boljoj budućnosti naše zajednice.

Koristimo priliku da potaknemo čitatelje nezavisnog portala novikonjic.ba da postanu dobrovoljni davatelji krvi, jer su bolesnici na dijalizi često ovisni o transfuziji krvi.

Izvor dobročinstva

“Izvor dobročinstva” je bosanskohercegovačko neprofitno nevladino udruženje osnovano 2014. godine s ciljem pružanja materijalne pomoći socijalno ugroženim kategorijama i djeci bez jednog ili oba roditelja. Tokom deset godina uspješnog rada i djelovanja uradili su brojne humanitarne projekte kao doprinos razvoju i prosperitetu humanitarnog aktivizma, vjerske zajednice, zdravstva i obrazovanja u našoj zemlji.

Slični članci

Back to top button