DruštvoKonjicKulturaVijesti

Konjička župa proslavila Uznesenje Blažene Djevice Marije

Konjic, 15. 8. 2024. godine – U filijalnoj crkvi u Bijeloj, župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu, svečano je proslavljen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Ovaj radosni događaj, koji obilježava uzdizanje Marijina tijela i duše na nebo nakon njezine smrti, okupio je brojne vjernike.

Svetom misom predsjedao je fra Stipan Klarić, a koncelebrirali su fra Drago Vujević i fra Goran Azinović. U svojoj propovijedi, fra Stipan je istaknuo kako je Marijino uznesenje znak naše nade u vječni život. “Marija nas poziva da i mi svoj pogled usmjerimo prema nebu, prema Bogu, i da se u svim životnim okolnostima predamo Njegovoj volji”, rekao je fra Stipan.

Svečano misno slavlje bilo je prožeto pjesmom i molitvom, a vjernike je posebno dirnula procesija s kipom Blažene Djevice Marije. Nakon mise, okupljeni su se družili uz prigodno druženje.

Neka ovaj dan bude podsjetnik na naše nebeske ciljeve i na važnost vjere u našim životima. Molimo Blaženu Djevicu Mariju da nas svojim zagovorom prati na našem putu prema vječnom životu.

Slični članci

Back to top button