DruštvoKonjicPolitikaVijestiZanimljivosti

Konjic se priprema za lokalne izbore: Žrijebanje obavljeno, počela štampa glasačkih listića

Konjic, 14. 8. 2024. godine – U Konjicu su u toku intenzivne pripreme za lokalne izbore koji su zakazani za 6. oktobar 2024. godine. Gradska izborna komisija je 7. augusta izvršila žrijebanje i dodjelu mjesta u biračkim odborima političkim subjektima, a političke stranke su dobile rok do 15. augusta da dostave prijedloge za članove biračkih odbora.

Političke stranke dužne dostaviti prijedloge

Politički subjekti koji su zastupljeni u Gradskom vijeću Konjica (SDA, SDP BiH, SBiH i Platforma za progress) dužni su do 15. augusta dostaviti Gradskoj izbornoj komisiji prijedloge za članove biračkih odbora, uz obavezno popunjavanje obrasca SG-1 i ovjeru od strane ovlaštenih lica stranke.

Počelo štampanje glasačkih listića

Istovremeno, kompanija C.P.A. d.o.o. Tojšići – Kalesija započela je štampanje glasačkih listića za lokalne izbore. Proces štampanja se odvija na dvije lokacije, u Kalesiji i Gračanici, pod strogim nadzorom Centralne izborne komisije BiH. Vrijednost ugovora za štampanje glasačkih listića iznosi oko 1.600.000 KM.

51 biračko mjesto u Konjicu

Prema riječima predsjednika Gradske izborne komisije Konjic, Ejub Miljevića, na području Konjica će biti formirano 51 biračko mjesto, kao i jedno dodatno za glasanje putem pošte i glasove u odsustvu. Centralna izborna komisija BiH će imenovati predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora.

Građanima Konjica uskoro donosimo nove i detaljnije informacije o izbornim mjestima i postupku glasanja.

Slični članci

Back to top button