BiHHercegovinaSportVijesti

Premijer liga BiH: Radnik dočekuje Široki Brijeg, Zrinjski gostuje u Gabeli

Nastavlja se drugo kolo WWin lige BiH, a nedjelja (11. august) je rezervisana za dva susreta u kojima će snage odmjeriti Radnik i Široki Brijeg, te GOŠK i Zrinjski.

Prvi će na teren igrači Radnika i Širokog Brijega čiji susret počinje od 18:45 i bit će igran na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Obje ekipe su sezonu započele minimalnim pobjedama, Radnik je savladao GOŠK na gostovanju u Gabeli, dok je Široki Brijeg uspio odnijeti puni plijen sa Grbavice tako da je izuzetno teško odrediti favorita u današnjem susretu, ali na osnovu međusobnih omjera blaga prednost se može dati gostima iz Širokog Brijega. Glavni sudac meča u Bijeljini bit će Sabrija Topalović, a u VAR sobi ulogu glavnog sudca imat će Nihad Ljajić.

Na stadion Perica Pero Pavlović u Gabeli od 21:00 istrčat će igrači GOŠK-a i Zrinjskog.

Domaćin je u prvom kolu pretrpio poraz od povratnika u elitu, ekipe Radnika, pa će im u večerašnjem duelu tri boda predstavljati imperativ. Za goste iz Mostara, utakmica u Gabeli će ujedno biti i premijerni nastup u novoj sezoni, obzirom da je utakmica prvog kola bila odgođena zbog evropskih obaveza popularnih ‘Plemića’ koji su tokom prošle sedmice poraženi od Botev Plovdiva u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu. Sudeći prema međusobnom omjeru sve osim pobjede Zrinjskog bit će veliko iznenađenje. Glavni sudija u Gabeli bit će Darko Gedžić, a odluke u VAR sobi donosit će Antoni Bandić.

Podsjećamo, jučer su odigrane dvije utakmice drugog kola, Posušje je slavilo protiv Slobode u Tuzli sa 0:2, dok je Željezničar u Mostaru nakon preokreta savladao Velež rezultatom 1:2.

Slični članci

Back to top button