HercegovinaSportVijesti

Održan 8. Memorijalni turnir „Seid Padalović“ 

U subotu i nedjelju 3. i 4. augusta u Buturović Polju je održan 8. Memorijalni turnir „Seid Padalović“.

  FK Klis odbranio je titulu pobjednika 8. Memorijalnog turnira „Seid Padalović“.

Odbrana titule FK Klisa je u sjeni povrede Hakalovića.

Nakon turnira u Jelahu i utakmice u okviru četvrfinala Kupa NS HNK/Ž protiv ekipe NK Stolac, 3. i 4. august), za FK Klis FK Klis je bio domaćin sada već tradicionalnog Memorijalnog turnira „Seid Padalović“. 

U subotu 3. augusta odigrane su polufinalne utakmice, plasman u finale su obezbijedili FK Klis Buturović Polje i FK Famos iz Hrasnice, nakon što su pobijedili FK Turbinu 3:1, odnosno FK Stup 4:0.

Po tradiciji, prvog dana klupska delegacija, sa predstavnikom FK Turbine je obišla mezar rahmetli Seida Padalovića u Gostevčićima te položila cvijeće na spomen-obilježje Armije Republike Bosne i Hercegovine u Buturović Polju. Ovaj Memorijalni turnir „Seid Padalović“ održava se pod pokroviteljstvom Grada Konjica, a ovogodišnje izdanje tradicionalnog turnira otvorio je gospodin Orhan Tucović, šef kabineta gradonačelnika Konjica. Ovim putem iz kluba se zahvaljuju Gradu Konjicu i ostalim sponzorima i prijateljima kluba koji su podržali održavanje ove značajne manifestacije. 

U nedjelju 4. augusta su se odigrale utakmice za plasman.

Ovaj turnir je okupio više od 400 igrača, članova stručnih štabova i rukovodstva klubova i gledalaca. FK Klis je u finalu savladao FK Famos 3:1, golovima, Vile 2 i Begluka 1 gol za pobjedu od 3:1. 

Turnir je obilježio maestralni Muamer Vila, koji je još jednom potvrdio, mada ima 38 godina, da je jedan od najboljih fudbalera Druge lige FBiH – Jug. 

Plasman ekipa FK Klis Buturović Polje, FK Famos Hrasnica, NK Stup i FK Turbina Jablanica:

Najbolji igrač: Muamer Vila (FK Klis), Najbolji strijelac: Armin Čilić (FK Turbina), nagradu preuzeo sudija Emir Čilić. 

Šampionsko slavlje pokvarila je teška povreda Mirsada Hakalovića, nakon nesmotrenog starta jedog od igrača Famosa. 

Ovim putem FK Klis se zahvaljuje FK Turbin, NK Stupu i FK Famosu na učešću na ovogodišnjem turniru, navijačima na podršci, prijateljima i sponzorima, prvenstveno Gradu Konjicu koji je omogućio održavanje ove značajne sportske manifestacije.  

                                                                        Ismet Nimanović 

Slični članci

Back to top button