BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Posušje pobjedom otvorilo sezonu, Igman zadesio veliki peh

U okviru prvog kola WWin lige Bosne i Hercegovine utakmicu su odigrali HŠK Posušje i Igman Konjic, a meč je završen rezultatom 1:0.

Start utakmice nije donio previše prilika, fudbaleri Posušja su imali terensku inicijativu, ali bez nekih prilika koje bi ugrozile gol gostujuće ekipe. Igman je pokušao doći do ozbiljnije prilike nakon jednog centrašuta u 20. minuti, a u 23. minuti Mešinović je šutirao ipak lopta je otišla iznad gola.

Nakon pokušaja Mešinovića sa distance pokušao je i Janjić ipak ovaj udarac nije stvorio poteškoću za Ćemana, te je tako ostalo 0:0. U 26. minuti Mihaljević je probio po strani, uputio je jedan centrašut, Boban je kasnio na tu loptu, te tako da nije bilo opasnosti po gol Ćemana.

Božić je primio loptu na ivici kaznenog prostora uputio je udarac koji je otišao malo preko gola. Mandić je uspio da centrira jednu loptu u 35. minuti ipak niko nije uspio da stigne tu loptu. Dalji tok utakmice nije donio ozbiljnije prilike, te je ostalo 0:0 nakon prvih 45. minuta.

U drugom poluvremenu, umjesto Mešinovića, u igru je ušao Aćimović. Prva prava prilika u drugom dijelu utakmice došla je ubrzo nakon početka poluvremena kada je Rozić, nakon centaršuta Stapića, šutirao, ali je golman Igmana odbranio.

Tri minute kasnije, Posušje je ponovo zaprijetilo. Ovaj put je Stapić uposlio Jenjića, koji je glavom šutirao pored gola Galića, te je rezultat ostao 0:0.

Nakon toga uslijedila je nevjerojatna situacija na stadionu. U 55. minuti meča, rezervni golman Igmana se povrijedio, a na gol je stao Aćimović. Prva prava prilika nakon što je Aćimović stao na gol Igmana je Posušje iskoristilo. Rozić je šutirao glavom, Aćimović je loše reagovao, a lopta se odbila do Jenjića koji je pogodio za 1:0. Kasnije, Pavković nije iskoristio novu dobru priliku za povećanje vodstva.

Hebibović je nakon prodora šutirao sa oko 15 metara, ali je Galić sigurno odbranio. Dvije minute kasnije, Rozić je imao priliku, ali je bio neprecizan. Do kraja utakmice nije bilo promjena rezultata, te je Posušje ostvarilo svoju prvu pobjedu u novoj sezoni.

Posušje – Igman 1:0 ( Jenjić 62’)

Slični članci

Back to top button