DruštvoKonjicPolitikaVijestiZanimljivosti

KONJIC: SDA i SDP s najvećim brojem kandidata za lokalne izbore!

Bitka za vlast u Konjicu se zahuktava!

Centralna izborna komisija BiH objavila je preliminarne rezultate prijava za lokalne izbore 2024. godine. Građani Konjica će imati priliku izabrati svoje predstavnike između velikog broja kandidata koji se bore za njihovo povjerenje.

U Konjicu se očekuje zanimljiva utrka za gradonačelnika, gdje će aktuelni gradonačelnik Osman Ćatić iz SDA braniti svoju poziciju od kandidata SDP-a, Emira Đulića i nezavisnog kandidata Adnana Faladžića, bivšeg člana SDA.

Prema objavljenim podacima, na području grada Konjica najveći broj kandidata imaju SDA i SDP, sa po 32 kandidata. Slijede Stranka za BiH sa 20 kandidata, Narodni evropski savez BiH sa 18 kandidata, te Narod i Pravda i Demokratska fronta sa po 15 kandidata. Hrvatska demokratska zajednica BiH ima 5 kandidata, dok Platforma za progres ima 3 kandidata.

CIK upozorava da je potrebno prijaviti sve uočene nepravilnosti na kandidatskim listama putem e-maila politicki.subjekti@izbori.ba. Konačne ovjerene liste bit će objavljene u službenim novinama i sredstvima javnog informisanja do 22. augusta 2024. godine.

Kompletna lista za Konjic:

Slični članci

Back to top button