BiHCrna hronikaVijesti

Tragedija: Jedan brat preminuo, drugi u teškom stanju

U nedjelju su iz jezera Mandek kod Livna izvučena dva mladića, dva brata, koja su bila u jako teškom stanju. Jučer je jedan od njih preminuo, dok se drugom bore za život, potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-a Kantona 10.

Kako smo saznali, riječ je o dvojici braće iz Livna, koji su se, prema do sada prikupljenim informacijama, u nedjelju nakon nogometnog turnira na kojem su bili, odlučili osvježiti u jezeru Mandek udaljenom od grada oko sedam kilometara. Na jezero, na čijoj plaži se u tom trenutku nalazilo desetak kupača, su došli biciklima.

Prema izvorima iz policijske istrage, njih dvojica su se odlučili kupati na dijelu jezera gdje plićaka skoro da nema, a u vodu je ušao prvi 18-godišnjak, koji, vjerovatno, nije uočio da se radi o dubini nakon čega se počeo utapati.

Njegov stariji brat je krenuo da ga spasi, ali, kako su obojica bili loši plivači ubrzo su nestali u jezeru. Tek, nakon nekoliko minuta kada su ostali kupači primijetili da ih nema na površini vode, krenula je dramatična potraga za njima.

Iz jezera Mandek su u nedjelju 28. jula izvučena dva mladića u vrlo teškom stanju i na licu mjesta im je urađena reanimacija, nakon čega su prebačeni u KBC Mostar.

Međutim, jučer je u bolnici preminuo mladić A.M. rođen 2000. godine, potvrdio je portparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak. Drugi mladić J,M., godište 2006. je u vrlo teškom stanju i njemu se bore za život.

O ovom događaju je upoznata nadležna policijska uprava PU Livno, kao i tužilaštvu u Livnu.

klix.ba

Slični članci

Back to top button