BiHDruštvoMagazinPolitikaZanimljivosti

ALIJA REDŽEPOVAC: Evropski put u apartheid

Piše: Alija Redžepovac / novikonjic.ba

Ovih dana digla se opšta frka i galama na tkz. četiri bošnjačka kantona koji su “srušili” tkz. Reformsku agendu. Ova “Reformska agenda” je dio puta koji, navodno, Bosnu i Hercegovinu vodi prema Evropi, a njene muslimane prema sigurnom apartheidu. Riječ koju ovih dana najčešće čitamo je riječ “srušili”, koja se meni u prvi mah nije svidjela. Kako vrijeme odmiče,ta riječ mi postaje sve draža, jer ako su ova četiri kantona stvarno srušili onakav Reformski put, treba im na tome čestitati. Ljudi su pametno iskoristili tuđe oružje koje je bilo okrenuto protiv njih!!

Da sam u pravu pokazuju rezultati usvajanja Šmitovih zakona apartheida u Domu naroda FBiH kojima se za duplo povećava broj parlamentaraca u prokletom Domu naroda, čije će finansiranje pasti na leđa Bošnjaka!??

Slobodno mugu reći da je ovo usvajanje zakona bila osveta Bošnjacima zbog “rušenja” Reformi, odnosno “Tanzimat hajrija” (Spasonosne reforme).

U ovom slučaju u Domu naroda Bošnjaci nisu mogli osporiti nakaradne zakone koji su potvrdili Šmitivo suspendivanje Ustava na 24 sata, kako bi Bošnjake potpuno isključio iz političkog odlučivanja u BiH. Eto ti Doma naroda!?

Svakodnevno rušenje države od strane SH- koalicije koju podržavaju velike sile vidljivo je na nizu primjera: *Suspendovanje državnih zakona u NS Rs- a , ganjanje i premlaćivanje Bošnjaka u Rs -entitetu, ulazak strane vojske i policije na prostore BiH, opstrukcija Južne konekcije plinovoda, zaštita bjegunaca od krivičnog gonjenja i niz,niz drugih stvari.

Međutim, kada Bošnjaci (čitaj muslimani jer europljani isključivo rade po vjerskoj agendi) ” sruše” za njih nepovoljne projekte, tada se diže kuka i motika da jadnike obezvrijede, naruže,da im zaprijete i da ih stave na stub srama kao nekoga ko je glavni krivac za stanje koje su europljani i kauboji proizveli.

Zato ponavljam: ako su srušili, neka su.

Uostalom, tkz.mehanizam koordinacije kojeg su uspostavili da Hrvati blokiraju BiH, Bošnjaci mogu odlično iskoristiti i sve blokirati.

Ovo je odlična prilika da se kroz mehanizam koordinacije konačno kaže: nije nama dovoljno da budemo ” vjerska” skupina ili da nam podvaljujete Rezolucije o genicidu a da mi ćutke ” batine podnosimo”, nama treba sigurnost i pravda, trebaju nam komunikacije i putevi koji će npr.USK-a kanton povezati sa državom i svijetom.

Bošnjački političari, bez obzira kojoj stranci ili vladi pripadali, konačno bi trebali na ovome primjeru da shvate kako se cijelih 40 godina zalijećemo ili zalijeću na tanak led i truhlu dasku i kako svaki puta tonemo sve dublje i dublje jer dobro ne gledamo ili dobro ne gledaju.

Slični članci

Back to top button