BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicNVOPROMOSvijetTurizamVijestiZabavaZanimljivosti

KAZAN OSVOJEN: Dino Bajrić ponovo najbolji u Konjicu!

Na 22. Međunarodnom takmičenju u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan 2024”, održanom na gradskoj plaži Stari Pazar u Konjicu, trijumfovao je Dino Bajrić iz Sarajeva. Branilac titule i ove je godine pokazao izvanredne vještine, osvojivši maksimalnih 30 bodova i nagradu od 1000 KM.

Drugo mjesto pripalo je Igoru Arseniću iz Banja Luke i nagrada od 800 KM, dok je trećeplasirani bio Evald Krnić iz Crne Gore sa nagradom od 600 KM. Ukupno 18 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine predstavilo se publici, izvodeći zahtjevne skokove s visine od 16 metara u rijeku Neretvu.

Predsjednik stručnog žirija je bio Adnan Džumhur, a skakače su ocijenjivali i Sanjin Džajić, Adnan Alagić, Said Karalić i Emir Cakić.

Nizak vodostaj rijeke predstavljao je dodatni izazov za skakače, a jedan od njih, Zeničanin Mustafa Šarić, morao je odustati zbog povrede.

Mladi Konjičani osvojili srca publike

Hrabri i precizni skokovi nekoliko Konjičana osvojili su najveće simpatije prisutnih, koji su ih nagradili gromoglasnim aplauzom. Mladi Imran Bilanović, jedan od domaćih takmičara, svojim izvanrednim nastupom pokazao je veliki potencijal i osvojio srca publike. Zajedno s Elvirom Kovačevićem i Denijem Šahinovićem, konjički skakači su bili pravi hit ovogodišnjeg takmičenja.

Organizatori su dodijelili specijalna priznanja za promociju takmičenja nekolicini skakača (Emiru Cakiću, Saidu Karaliću, Dini Bajriću i Danku Dangubiću, kao i Osmanu Ćatiću, gradonačelniku Konjica i glavnom sudiji takmičenja, Adnanu Džumhuru.

“Skok u Kazan” je postao prepoznatljiv događaj koji doprinosi turističkoj promociji Konjica. Održan u organizaciji Udruženja triatlon i pentatlon “Gorsko oko”, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, u sklopu “Konjičkog ljeta”, okupio je brojne posjetioce koji su uživali u adrenalinskom spektaklu.

FOTO ALBUM: novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button